100 konstnärer ställer ut på 52 platser

kulturglimtar-1
Ingela Bornström håller stolt upp skyltarna till fjärde upplagan av Kulturglimtar i Kopparberg.

KOPPARBERG. På tisdagen var det dags för den årliga inlämningen till Kulturglimtar i Kopparberg. En kulturrunda öppen för alla med anknytning till Ljusnarsberg.

– Vi vill visa upp vår kommun, säger Ingela Bornström, initiativtagare till Kulturglimtar och själv konstnär.

Sedan fyra år tillbaka arrangeras kulturglimtar i Ljusnarsbergs kommun. En resa genom kommunens olika delar och ett sätt att visa upp de olika spännande kulturutrycken som Ljusnarsbergsborna skapat. Förberedelserna pågår för full och ett litet avstamp var det när konstnärerna fick lämna in sina alster på tisdagen för att sedan mingla med varandra.

– Nu lämnar alla in ett konstverk var så att besökare kan botanisera och få försmak på vad de kan se helgen efter midsommar då Kulturglimtar öppnar, berättar Ingela.

kulturglimtar-2

Urvalet är enkelt, alla får vara med bara man har någon anknytning till kommunen. Det finns ingen jury som är suverän och bedömer konstnärerna. Att Kulturglimtar är öppen för alla är kulturens sätt för konstnärerna att bibehålla lusten att skapa.

På totalt 50 platser och med 100 utställare finns det mycket att se och många återkommande konstnärer. De olika platserna placeras på kartan från Löa i söder till Rickenstorp i Norr, så resenärerna får se mycket av det vackra Ljusnarberg.

– Många reser runt bara för att se stugorna och miljöerna, berättar Ingela.

ANNA MAGNUSSON

3 Comments

 1. All komunal verksamhet, skall ju konkurrensutsättas.

  Så uppriktigt sagt förstår jag inte varför konsten i Nora skulle vara undantagen och leva i en skyddad verkstad. Det verkar ju närmast hämmande på kreativiteten.

 2. Ja det är fruktansvärt av Nora kommun att de stoppade dig S.Johansson när du försökte arrangera ett liknande evenemang här i Nora.

 3. Låter som ren och klar luft.

  Till skillnad mot den slutna kommunala ”klubben” i Nora, där bara utvalda kan delta.

  I Ljusnarsberg kan alla tydligen testa sin konstnärliga ådra och se om man är ”bra eller dålig”, dvs om publiken gillar det man åstadkommit.
  Kan säkert komma några nya stjärnskott, eftersom man inte är tvungen att gå genom någon elitistisk ”censur” !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.