15-årsjubileum för familjen Schrempf

GREKSÅSAR. På lördag den 27 juli kommer musikfamiljen och ”sommargrecksåsarna” familjen Schrempf  från Salzkammergut att ge sin årliga sommarkonsert vid Musik vid Helgsmål i Grecksåsars Kapell.

-Byalaget har varje sommar förmånen att få engagera  musikfamiljen för en kväll till alla musikälskares förtjusning. Det är 15 gången som familjen  svarar för Musik vid Helgsmål i Grecksåsars Kapell och i år kommer musikerkonstellationen att bestå av Kurt och Guggi Schrempf, Ronja  Schrempf och Andreas Böhler, Konstantin Schrempf och Maria Leitner samt Annika Schrempf, berättar Örjan Einarsson i Grecksåsars byalag.

I 16 år har den musikaliska familjen Schrempf från Salzkammergut semestrat i Greksåsar under sex veckor och för femtonde gången kommer man på lördag att ge en konsert i Grecksåsars kapell. De som tidigare sett och hört familjen Schrempf kommer tillbaka, så det gäller att vara ute i god tid.

-I år bjuder familjen på piano, två gitarrer och sång i olika konstellationer med musik från Rernässans/Barock till moderna toner och naturligtvis österrikisk folkmusik, en och annan folksång med rötter i Österrike och som vanligt får vi säkert en musikalisk överraskning som förstärker den sköna musikstunden i sommarkvällen. Och som alltid genomsyras kvällen av  stor  professionalitet och värme, säger Örjan Einarsson.

Som vanligt är det Grecksåsars byalag som arrangerar med stöd av Nora Bergslagsförsamling och Spendrups Bryggeri.

Musik vid Helgsmål i Grecksåsars kapell med familjen Schrempf startar klockan 18 på lördag 27 juli.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.