I de saligas kvarter i Svalbo

Olrog-Arnbom-affischSVALBO. På söndag gästas Svalbo café av Bengt Peder Olrog, son till den stora visforskaren och visdiktaren Ulf Peder Olrog. Under sitt besök kommer han bland annat att bjuda på bland annat en egenkomponerad tango.

– Jag bodde i Argentina 1982 och 1983, då jag blev inspirerad till att skriva en tango, berättar Bengt

Ulf Peder Olrog var känd under mitten av 1900-talet för alla visor som han komponerade och det enorma arbetet han gjorde med att nedtecka och dokumentera en del av Sveriges stora okända visskatt.

På Svalbo ska Bengt och hans vän Hans Arnborn framföra visor och texter tillsammans och försöka förmedla den känslan som Bengt hade när han spelade med sin far varje dag efter skolan.

– Jag har aldrig spelat hans visor själv förut, så nu är det dags för det, säger Bengt.

De svenska visornas historia är något som legat familjen Olrog varmt om hjärtat och för några år sedan var Bengt ganska pessimistisk till visornas överlevnad. Efter att Cornelis hjälpte till med att göra visor populära igen blev det tyst. Men nu ser han på saken ljust igen.

– Det finns en ny tradition, som till exempel Staffan Sundström och en del nya punkband som lyfter visorna igen, berättar Bent Peder Olrog.

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.