Sent beslut om invandraravtal

i LINDESBERG

LINDESBERG. Lindesbergs kommun skriver nu på det avtal om mottagning av vissa nyanlända invandrare som Länsstyrelsen kräver för att kommunen ska få den ekonomiska ersättning som staten betalar för anvisade nyanlända.

– Inget avtal, ingen ersättning, sade kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S).

Lindesbergs kommun hade ett avtal med Länsstyrelsen mellan 1998 och 2012 som innebar att man var villig att ta emot 65 nyanlända varje år. Då siffran varit långt över det överenskomna under flera år valde kommunens politiker att inte skriva på det nya avtalsförslaget då detta var uppe på kommunstyrelsens bord i februari i år. Man ville helt enkelt sätta lite press på myndigheterna för att få fler kommuner att skriva på liknande avtal.

Men skriver man inget avtal blir det alltså inga statliga pengar och det är dessa pengar man nu vill komma åt. Men diskussionen i kommunstyrelsen blev något helt annat när avtalet skulle klubbas på tisdagen.

– Är avtalet för de vi redan tagit emot eller är det här ett nytt avtal, frågade Inger Karlsson (SD). Lindesberg ligger på tionde plats med invandrare och det är för mycket.

Anders Ceder gjorde ett försök att styra om diskussionen, men Inger Karlsson lät sig inte styras.

– Vad kommer de här att kosta kommunen, fortsatte hon. Det finns 17000 som bor på asylboenden och alla kan ju inte bo i Lindesberg. Hur mycket går Socialnämnden back?

Riktigt stökigt blev det när Karlsson drog nästa parallell.

– 18000 dör varje dag på grund av vattenbrist och vi tar hit några som får leva på en räkmacka.

– Vi tar inte hit människor, försökte Pär-Ove Lindqvist (M). Vi tar hand om människor.

Argast blev sannolikt Arnold Bengtsson (S) som ilsknade till några punkter senare i dagordningen då Inger Karlsson återigen tog upp frågan.

– Du är så jävla rädd för invandrare att du ser svart i allt, sade Bengtsson.

10 Comments

  1. Då antar jag att SD naturligtvis har motionerat om att Lindesbergs kommun ska ge extra biståndspengar för att utrota dödlighet pga orent vatten eller ge annat stöd i närområden?

  2. Jag tror att de flesta vill kunna hjälpa de som kommer, men i Lindesberg har det blivit fel och för många. Går man på stan möter man ju bara invandrare. Hela stan har ju blivit förändrad på några år. Men det kanske inte går att göra något åt?

  3. Svar till allergisk: Människor svälter och dör jämfört med bidrag och små lägenheter, jag skulle också jämföra det med en räckmacka.

    Jag ser var dina prioriteringar ligger, hyckleri kallar jag det.

  4. Räkmacka?
    vad är det för räkmacka dessa personer lever?
    Skitsnack. leva på bidrag i små lägenheter och utstå denna förakt.
    Men det kanske är som att vara SDmedlem….

  5. vad är det vi inte har råd med tycker ni alla som vill hjälpa i hemlandet.
    Vi har ett tryggt och bra land. Vi måste dela med oss.

  6. Nu sitter vi redan i båten och det gäller att ro den i land. Klart vi ska försöka få så mycket ersättning som det går från staten.

  7. jag kanske fattar fel men jag tycker oxå man ska hjälpa i hemländerna. Går inte att få in så många som i linde utan att det blir bråk.

  8. Sverigedemokraterna i Lindesberg verkar vara snälla människor. Vill hjälpa flyktingar direkt i sina länder istället för att de kommer hit. Men vad gör vi här och nu i Lindesberg?

  9. Det här avtalet som Lindesbergs kommun skrivit på är fortlöpande år efter år med en uppsägningstid på tre månader.Per-Ove Lindqvist(M)var ute efter grundersättningen på 450.000 som skulle täcka Arbetsmaknadsförvaltningens budgetunderskott för en handläggare på förvaltningen.Att socialnämndens budgetunderskott ökar var inte lika viktigt.
    Varje dag dör 18.000 barn i världen av orent vatten.
    Sverigedemokraterna vill hjälpa många fler människor i deras närområden och flyktingläger i stället för att hjälpa några få att leva gott i Sverige.
    Sven-Ove Karlsson.Inger Karlsson.Sverigedemokraterna
    S.D.Reserverade sig mot avtalet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.