Zila Conejeros, enhetschef på Arbetsmarknadsenheten inom Lindesbergs kommun.

206 ungdomar erbjuds feriejobb i Lindesberg

LINDESBERG. Feriejobben i Lindesbergs kommun såg i år ut att bli färre än tidigare, då feriejobben inom vård och omsorg försvann i och med Corona. Men ett utökat samarbete med Röda korset och Erikshjälpen har skapat nya ferieplatser och totalt kan nu kommunen erbjuda feriejobb för 206 ungdomar.

-Vi är oerhört glada och stolta över det samarbete vi lyckats få till tillsammans med Röda korset och Erikshjälpen, säger Arbetsmarknadsenhetens enhetschef Zila Conejeros. De har arbetsuppgifter och kapacitet att ta emot ett större antal feriejobbare i år och kommunen kommer att bidra genom att ha handledare på plats som kan bistå ungdomarna vid behov.

Lindesbergs kommun har under flera år försökt skapa feriejobb till så många som möjligt och årets mål var att kunna ge 160 ungdomar ett feriejobb under tre veckor. Men utöver den kommunala budgeten fick Lindesberg 412000 kronor ytterligare från staten och när man nu har gått in i samarbetet med Röda korset och Erikshjälpen är det alltså 206 feriejobb som är möjliga att söka.

-Feriejobbet är ofta ungdomarnas första kontakt med arbetsmarknaden och blir därför en värdefull upplevelse som behöver vara både meningsfull och givande, säger Zila Conejeros. Det är verkligen roligt att få till denna lösning för så många och vi är tacksamma för flexibla samverkansparter.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.