24i önskar alla ett Gott Nytt År

BERGSLAGEN. 24i ber att få önska alla läsare, annonsörer och samarbetspartners ett riktigt Gott Nytt År!

Julen var väldigt lugn och förhoppningsvis kommer nyårskvällen och natten att vara lika lugn. Några vädervarningar finns inte utfärdade och våra vägar verkar farbara för de som ska ut och köra bil.

Vi hoppas att 2020 kommer att bli ett fantastiskt år på alla sätt när vi skålar in det nya året vid 12-slaget ikväll.

Gott Nytt År!

5 Comments

 1. Helene, du drar den felaktiga slutsatsen att jag inte vågade ställa upp i debatt, samtidigt fortsätter du att vara anonym!
  Jag hyser den största respekt för alla dem som vill och -eller har behov av att vara anonyma i samhällsdebatten.
  Men jag trodde att när du utmanat mig på offentlig debatt, då skulle du våga återkomma och framträda öppet med ditt namn. För den dagen du får någon att tacka Ja till debatt, då kan du inte längre vara anonym!!!
  Men samtidigt som det är viktigt att man skall kunna vara anonym, så är det än viktigare att vi har en öppen samhällsdebatt och personer som vågar framträda med sin identitet. Vad det anonyma kan leda till ser vi inte minst i olika forum på nätet där debatten ofta är allt annat än saklig, nyanserad och respektfull.

  Du lovar i ditt senaste inlägg att du skall jaga bl.a kommunpolitiker för deras brister. Det är helt Ok så länge det sker på saklig grund. Men vi bör även komma ihåg och vara tacksamma för att det finns personer som ställer upp, ofta utan ekonomisk ersättning i samhällets tjänst på politiska uppdrag för att uppbära den viktigaste grundstenen i vår demokrati, partiväsendet med flerpartisystem. Fler av Er som mest bara ser bristerna i samhället och ständigt har bestämda uppfattningar om hur saker och ting borde vara, ni kunde väl någon gång prova på att själva bli politiker, då fick ni chansen att påverka på riktigt, om det är det Ni vill.

  Jag vet inte hur många gånger som jag framfört i olika debatter mitt missnöje med hur illa jag anser att många svenska politiker och partier skött invandringspolitiken. Men med det sagt är det ändock så att den vänster som jag tillhör vi delar inte den populistiska högerns verklighetsbeskrivning där näst intill allt som inte fungerar i samhället är invandrarnas fel. En ansvarsfull invandringspolitik måste ta hänsyn till internationella konventioner om mänskliga rättigheter, solidaritet, humanism etcetera.
  Vi i vänstern kommer aldrig att bortse från dessa viktiga byggstenar som de flesta länder varit överens om att upprätta i olika ”avtal” som förpliktigar. Solidariteten prövas när nöden är som störst och de politiker och samhällen som inte är beredda på att bära bördorna och försöka hitta gemensamma lösningar, de har inget att tillföra den oroliga tid vi lever i med krig, konflikter och naturkatastrofer som avlöser varandra. Den vägen skall inte Sverige gå om vänstern får chansen att påverka!

  Att jag tidigare varit offentlig politiker och fortsatt debattör sedan ungdomsåren tyder väl ändock på ett visst mått av mod!
  Jag tror att dom flesta läsare vet att jag inte har någon sådan position i samhället att jag skulle – kunna påverka – besvara och bemöta – dina siffror och frågor på ett sådant sätt att det skulle gagna de viktiga sakfrågorna. Det handlar om insikt om egna begränsningar och är den verkliga anledningen till varför jag tackat Nej. Det handlar inte som du tror om brist på mod!

  Men det är ju jättebra att du vill fortsätta föra debatt och opinion utifrån siffror och statistik, så länge de överensstämmer med verkligheten är jag helt överens med dig om det. Allt skall tåla att belysas i vårt demokratiska samhälle! Men om någon skall kunna värdera och bemöta alla dina siffror och tabeller som du lyfter fram då är det inte en lekman som mig du skall vända dig till, då krävs det att du har modet att vända dig till ansvariga, politiker och -eller tjänsteman exempelvis på SCB som har – reell inblick – för den fråga du så gärna debatterar, invandringen. Av dem kan du begära den kompetens och det ansvar som du försöker skuldbelägga mig för att jag inte har.
  När du redovisat att du försökt hitta den personen, först då anser jag att du kan tala om mod i sammanhanget!

 2. Bjarne Lind jag är tacksam för att du svarat.
  Och jag fick rätt, du törs inte debattera för då kan du inte kasta skit och sätta ord på mig som inte är sant eller relevant. Sånt som du mer än gärna gör när du skriver här.

  Men jag fortsätter att skriva sanna händelser och redovisa sann statistik som jag dessutom kan länka till , för det finns en enorm mängd fakta som behöver luftas till medborgarna. Nästa gång jag skriver ska jag skriva om barnkonventionen och dess konsekvenser för en del barn i sverige….dom är inte så positiva ska ni veta.

  Och så ska en del kommunpolitiker få sig en känga då dom uppenbarligen helt skiter i skattebetalarna och medborgarna…..vänstern har dolt en hel del under väldigt många år. Men allt skit flyter upp till ytan nån gång det vet vi alla.

  Så det finns all anledning att fortsätta redovisa siffror. Mer än någonsin faktiskt.
  Och så ska vi tacka högre makter för offentlighetsprincipen, den funkar sisådär visserligen men är man påstridig o kräver sin rätt så brukar man få det man vill ha till slut. Det ska vi nog också ta och redovisa under året….och vem som har försökt att hindra att offentlighetspincipen följs ska vi också ta upp.
  Det ser ut som om 2020 kommer att bli ett intressant år.
  Extremt intressant faktiskt!

 3. Svar till signaturen Helene, du föreslår en offentlig debatt, efter att vi debatterat frågor kring invandring, ekonomi, skatter etcetera skriftligt här på 24:an.

  Helene jag delar din oro för utvecklingen i samhället, där det stora mottagandet av flyktingar skapat svårigheter med att få integrationen att fungera. Den är långt ifrån tillfredsställande och en av flera samhällsutmaningar jag intresserat följer. Jag avundas inte dagens politiker som skall försöka få bukt med alla problem som finns i ett samhälle, vare sig de uppkommer i Sverige eller annorstädes!

  Jag är den förste att fördöma all form av brottslighet, skjutningar, våld, misshushållning med samhällets skattemedel, fusk etcetera oavsett av vem eller vilka grupper, personer, som utför dessa gärningar.

  Då du under debattens gång försökt ge läsarna en annan bild om vilken uppfattning jag har i dessa frågor och då jag förstår att du hoppas på att kunna fortsätta i samma anda ser jag det som meningslöst att ta en sådan debatt offentligt med dig. Jag är inte intresserad av någon pajkastning, där du tillskriver mig uppfattningar som jag måste ägna tiden åt att dementera. Det kan knappast intressera någon att höra på!

  Därför föreslår jag att du i stället kontaktar någon politiker, eller tjänsteman på SCB, som har reell inblick och ansvar för dessa viktiga frågor. Om du får möjlighet att framföra dina siffror och frågor till personer som befinner sig i ”rätt” position når du förhoppningsvis fram för att få till en förändring i den mån ansvariga; styrande och -eller oppositionspolitiker delar din uppfattning.
  Jag kommer fortsätta göra allt från min horisont för att vi skall få till ett rättvisare och bättre fungerande Sverige!

  Lycka till!
  Hälsningar
  Bjarne Lind

 4. Gott Nytt år själv.
  Vill också passa på att påminna Bjarne Lindh om min inbjudan till en offentligdebatt ifall han glömt bort att o.s.a mig.

 5. Tack det samma till dig och dina medarbetare, Vi hoppas på bra rapportering även under nästa år. Kanske lite mer lokallokalt från utbyar som t.ex. Ramsberg m.fl.
  Gott nytt år önskar Björn m.fl. i Ramsberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.