Alexander Kovalonok åter i Lindlöven

LINDESBERG. En av Sveriges bästa division 1-spelare, IFK Arbogas kapten och storstjärna Alexander Kovalonok är klar för Lindlöven kommande säsong. Kovalonok spelade i Löven mellan 2013 och 2015 och gjorde då 71 poäng på två säsonger.

-Precis den spelare vi ville ha in i truppen, säger Lindlövens sportchef Tomas Östlund.

Alexander Kovalonok är en drömvärvning för Lindlöven. Trots att det står 33 år i passet är Kovalonok fortfarande en grym poängmaskin. Under den gångna säsongen, i ett dåligt Arboga, gjorde Kovalonok 23 mål och 28 assist, vilket säger det mesta.

-Det här är en spelare som kan driva laget, säger Tomas Östlund. Och han kan användas överallt.

Kovalonok är ursprungligen smålänning och växte upp i Kalmar, och hamnade i Nybro, då i Allsvenskan, som 20-åring och fick ett par säsonger i Allsvenskan innan Nybro åkte ur. Sedan dess är det division 1 som gällt, trots att Kovalonok förmodligen kunnat spela högre upp i systemet under de senaste tio åren, istället för att spela med Arboga, Lindlöven och Kumla.

-Att få in Kovalonok i laget betyder väldigt mycket, säger Tomas Östlund. Han kommer alltid väl förberedd till träning och match och är en spelare som alltid gör det defensiva jobbet trots att han svarar för så mycket poäng som han gör.

Lindlövens trupp börjar nu formas till ett väldigt intressant lag. Återstår att skriva nytt kontrakt med förra årets stjärnmålvakt Isak Mantler – samt förstås få Max Lalanders namnunderskrift på ett kontrakt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.