Alla älskade Tullamore Brothers

SVALBO. För fjärde året i rad gjorde Tullamore Brothers storsuccé på Svalbo Café. Örebrobandets smittande irländska toner fick publiken att applådera in extranummer.

– Vi gillar ju små mysiga spellokaler som den här, sade Tomas Gustafsson i Tullamore Brothers.

Tullamore Brothers är otroligt populära, speciellt som liveband, och det märktes på Svalbo Café på söndagskvällen. Konserten blev utsåld på nolltid och arrangören Moa Rudebert fick hastigt fixa till en extraföreställning, något som Tullamore Brothers inte hade något emot.

24i besökte den andra föreställningen och kunde snabbt konstatera att den spik nyktra publiken hade svårt att sitta still redan under den första låten. Mysige Olle Unenge styrde låtvalet höll i merparten av sången, och såg mest ut att gilla bandets instrumentallåtar. Tomas Gustafsson, som ständigt byter instrument från halvdussinet flöjtar till munspel och dragspel, levde ut ordentligt och rev på slutet ned en blomkruka som stod för nära scenen. Mats Lindström är bandets energiknippe, som inte verkar ha en aning om vilka låtar som ska spelas, men väl medveten spelar i 100 procent på sin irländska bouzouki. Kajsa Zetterlund på fiol är grym. Att kombinera fiddlandet på fiolen med skönsången är något 24i:s utsände inte begriper, men allt är rätt – till och med när Kajsa lyfter på Tomas Gustafssons halvmetersskägg för att se vad han har på sig.

Succé är bara förnamnet på söndagens konsert(er) och Tullamore Brothers kommer förhoppningsvis åter sommaren 2018.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.