Alla övar inför stora julkonserten

LINDESBERG. Fyra lindesbergskörer har tränat på egen hand under hösten, och på torsdagskvällen träffades alla inblandade för en första träning inför julkonserten tillsammans med The Real Group den 9 december i Lindesberg Arena.

– Det är spännande och annorlunda att anordna något för första gången, säger Manskören Harmonis ordförande Roland Hellsing.

Det var ju inte en gigantisk julkonsert som låg i planeringen, men ibland händer saker som förändrar det mesta i en positiv riktning.

– Vi planerade vår julkonsert i Lindesbergs kyrka, berättar Roland Hellsing. Men då ringde managern för The Real Group och undrade om vi ville göra en julkonsert tillsammans med dom – i Lindesberg.

Ther Real Group är körernas husgudar

För de som inte vet har många körer just The Real Group som husgudar. Gruppen framträder över hela världen och är just hemkommen från Nya Zeeland.

– Vi svarade ja, vi fixar det, säger Hellsing. Dirigenten Rickard Larsson och ett par representanter för The Real Group och jag träffades hemma hos mig och det resulterade i den konsert vi nu ska ha den 9 december i Lindesberg Arena. Vi beslutade att bjuda in körerna Akvileja, Andra Ord, Linde Bergslags Kammarkör samt Linde Symphonic Band och göra det här tillsammans.

Dirigenten Rickard Larsson har dragit ett stort lass med det musikaliska, och under torsdagen träffades de inblandade för att träna tillsammans. Rickard var klar och krass när han samlade körerna och betonade tempot före stämsången.

– Om ni inte kan den här är det okej med en liten fusklapp, sade Larsson. Men träna på tempot.

Över 800 har förköpt

Roland Hellsing ser fram mot konserten och gillar nya utmaningar.

– Det här är ett 50/50-projekt, säger han. Vi och The Real Group delar på intäkter och kostnader och det är nytt för oss i Harmoni. Men nu har över 800 personer förköpt biljetter och då vet vi att det går ihop sig. Nu hoppas vi på ytterligare några hundra åskådare.

En scen kommer att byggas i Lindesberg Arena, men för de som brukar gå på manskörens Caprice kommer det att se annorlunda ut. Scenen kommer att byggas mot den bortre kortsidan, vilket ger en större flexibilitet när man inte vet hur många som sitter i publiken.

– Oavsett hur många som kommer blir det fullt, säger Roland Hellsing.

Det finns alltså fortfarande biljetter kvar att köpa. Gå in HÄR om du vill boka årets lokala julkonsert med Lindesbergs körer och världsgruppen The Real Group.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.