Alla spelar på folkmusikfestival

STRIPA. Folkmusik är speciellt. Alla besökare på en festival är också artister och överallt bildas små grupper som spelar en låt – bara för att det är kul.

– Och vi spelar till dess den siste åker hem, säger Ove Magnusson i arrangörsstaben.

”Folkmusikfest” stod det på affischen, och för den oinvigde möts man av ett mindre kaos när man kommer till Stripa Gruvmiljö. Mycket folk, många instrument och efter en stund förstår man att alla på plats också är kvällens artister.

Något program finns inte. Istället finns en lista med tider där besökarna/artisterna skriver in sin grupp/sitt band för ett 20 eller 30 minuter långt framträdande på scenen. Det finns dock ingen garanti för att scenen är den enda spelplatsen, då små grupper med spelemän står och spelar bakom ett hörn eller i en buske.

Först att skriva upp sig var i alla fall Bergslagskvartetten som spelade klockan 16. Också Hjulsjökuntera och Bergslagens pijpare och borduner fanns med på listan tidigt.

Den uppmärksamme noterade att scenen var Lindesbergs kommuns gamla ”grisvagn”. Alltså den scen som skämt Lindesberg under många framträdanden i Flugparken och Oscarsparken. Flera frågade sig hur grisvagnen hamnat i Stripa, då flera besökare var säkra på att vagnen var skrotad. Alla som såg vagnen i Stripa kan intyga att den inte var snyggare än när den senast sågs i Oscarsparken.

Men spelemännen hade en härlig eftermiddag och kväll. Alla njöt av musiken, förmodligen också av maten som serverades i restaurangen, och av att träffa andra som har samma intresse.

Posted by on 8 juli, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,KULTUR/NÖJE,LINDESBERG,Okategoriserade. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.