Tomas Knutson gjorde såklart det avgörande målet. Orkar Knutson ytterligare en säsong?

Allsvenskan nästa – NNBS hjältar i Katrineholm

KATRINEHOLM. Nitro Nora är klart för Allsvenskan i bandy 2019. Detta står klart efter att NNBS besegrat Katrineholm i tigerburen Backavallen på söndagseftermiddagen.

Matchen slutade 4-5 (4-3).

Nitro Nora är väl värt en plats i Allsvenskan 2019. Inte många division 1-lag, om ens något, klarar att spela jämnt med Katrineholm på Backavallen. NNBS kämpade i uppförsbacke, men visade att man har de kvaliteter som krävs för allsvenskt spel nästa säsong och vann till slut rättvist.

Inte ens en straff på övertid kunde stoppa Nitro Nora. I den andra övertidsminuten fick hemmalaget en straff, men missade, och saken var förstås klar. NNBS behövde bara en poäng i matchen, men tog med sig två och den allsvenska platsen behöver inte ursäktas. Både Katrineholm, redan klara, och Nitro Nora tar de två platserna till Allsvenskan 2019.

Men det satt långt inne. Katrineholm ledde i halvtid, men ett tidigt mål i andra av Mattias Brolin Munter skapade utrymme för NNBS.

Nitro Nora har haft problem med att utnyttja hörnor, men visade i den viktigaste matchen att man sparat det bästa till sist. Tre mål vid hörna och en segerskytt som inte överraskar – Tomas Knutson. Efter assist från Jesper Bryngelson satte han 4-5 och så ska det förstås vara efter alla mål under flera säsonger.

24i gratulerar Nitro Nora BS till platsen Allsvenskan 2019. Återstår att se om NNBS kan och vill ta den platsen. En hel del i det beslutet ligger förmodligen hos politikerna i Nora, som inte ens hejat på NNBS i kvalet.

Att ha ett bandylag i Allsvenskan betyder massor, men samtidigt måste förstås Nitro Nora BS ta ett rejält tag i sina yttringar och säga vad man vill inför säsongen 2019/2020.

Men ändå ett stort Grattis till Nitro Nora BS.

Hela laget ska förstås hyllas. Trots en hörna emot finns de flesta av spelarna med på den här arkivbilden.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.