Alltid folkfest under Kopparbergsmarken

KOPPARBERG. Kopparbergsmarken ligger alldeles för sent på året och vädret är ofta eländigt. Men varje år lockar marknaden många tusen besökare och 2018 var inget undantag.

– Jag åker självklart på Kopparbergsmarken varje år, säger en anonym besökare som varje år åker från Falun.

Precis som alla marknader som arrangeras i offentliga stads- och bykärnor är det ingen som riktigt vet hur många besökare som kommer. Likadant är det i Kopparberg, men lika sant är att många, många besöker den välkända marknaden.

Redan under de tidiga morgontimmarna var det full aktivitet i Kopparberg under lördagsförmiddagen. Blomförsäljarna gjorde stora affärer och marknaden fylldes snabbt med folk.

Vädret var i år bättre än vanligt. Kallt var det, men solen tittade då och då fram och regnet höll sig borta åtminstone under de viktiga timmarna. Besökarna kom påklädda i Helly Hansen-liknande plagg från fjolårsmarknaden och passade på att köpa det senaste – för nästa år.

Vad som var årets marknadsgrej är omöjligt att säga. Stånden med skärapparater gjorde bra affärer och kanske är det många som täljer till en sallad till lördagsköttet med en ny fantastisk madolin – köpt på Kopparbergsmarken?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.