Anders Persson har synat skräpstationerna

INSÄNDARE/DEBATT. Landsbygdspartiets Anders Persson har synat återvinningsstationerna i Lindesbergs kommun och funderar på om det inte vore bättre om dessa sköttes av förenings- och samfällighetsdrift. Läs Perssons insändare här.

Behöver vi införa mulleskola för vuxna i tätorterna?

Jag har åkt runt till olika återvinningsstationer i Lindesbergs kommun. Det jag kan konstatera är tyvärr att man tydligen inte begriper hur man beter sig med sitt skräp?

Min färd började vid gamla Ica Stadskogen där det ligger diverse skrot och skräp. Sedan for jag vidare till Guldsmedshyttan där det tyvärr inte var bättre! Färden fortsatte till Ramsberg där återvinningen är placerad vid Affär`n och där var det rent och snyggt som det ska vara. Sista anhalten var Löa och döm om min förvåning att det även där var rent och snyggt? Tänk om alla invånare i vår kommun drog sitt strå till stacken för att hålla kommunen ren och fin! Då skulle det finnas mer pengar över till betydligt viktigare saker än att städa och hålla rent. 

Jag har också funderat på om man även i tätorter skulle sköta mer av sysslor genom förenings- och samfällighetsdrift? Tror att man genom att få både ha hand om och ta ansvar för skötsel av både vägar och grönytor i sin omgivning skulle känna större ansvar över hur det ser ut.

Anders Persson, Landsbygdspartiet oberoende

2 Comments

 1. Intressant artikel. Hade du kommit till Fellingsbro hade du där även fått se baksidorna. En gammal sanning är att om lokaliteterna är undermåliga så kommer nedskräpningen som ett brev på posten. Här i Fellingsbro saknas belysning och vid minsta regn får man kryssa mellan vattenpölarna. Kommunen har ett stort ansvar att se till att förutsättningarna blir ok.

 2. Ett rejält initiativ.

  Vi har en massa folk som inte klarar att hålla rent runt omkring sig. Kan bero på nonchalans uppfostran eller helt enkelt att dom inte begriper systemet med sopstationer.

  Här finns stora möjligheter till integration. Arbetstillfällen vid sopstationerna
  ger dels utbildning om nedskräpning och dels språkkontakter med besökare.

  Inför hårdare bevakade sopstationer, men samtidigt viss uppmärksamhet, så
  att gängbrottsligheten inte tar över, liknande maffian i Italien

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.