Andra raka segern för NPBK

i SPORT

ÖREBRO. Nora Pershyttan BK tog sin andra raka seger då man på tisdagskvällen bortabesegrade Assyriska med 1-0 (0-0). Matchhjälte blev än en gång Naj Karlsson.

NPBK tog sin andra raka trepoängare och man har nu häng på övriga lag kring kvalstrecket i tabellen. Sex lag slåss inom två poäng och vilket lag som tvingas kvala kommer att vara ovisst ända in i serieepilogen av division 4.

NPBK började matchen mot Assyriska bäst och Naj Karlsson prickade ribban efter bara tre minuters spel. I slutet av halvleken tog Assyriska över och hade flera bra målchanser.

I den andra halvleken hade hemmalaget mycket boll, men skapade ändå inga riktigt bra chanser. . I den 62:a minuten så kom så matchavgörandet, när inhopparen Anderson bröt in från vänsterkanten och avslutade med ett vasst skott. Målvakten reflexräddade men på returen kunde Naj Karlsson lägga in bollen i öppet mål.

Efter målet flyttade Assyriska fram sina positioner och i matchminut 82 inträffade en omdiskuterad situation då hemmalagets Baboucarr Sohna pricksköt i hörnet och där duktige NPBK-målvakten Alexander Appelqvist inte hann med. Enligt domaren tog bollen i stolpen, men enligt hemmaspelarna var bollen inne och studsade ut. Domaren stod fast vid sitt beslut trots vilda protester från hemmaspelarna.

NPBK-spelet ser mer och mer stabilt ut för varje match och återigen jobbade spelarna som ett lag.

– Sonny Westberg fick återigen börja som forward men flyttades ner som mittback en kvart in i andra halvlek och var som vanligt bra. Morgan Liljeberg och Naj Karlsson också riktigt bra men bästa spelaren i NPBK var Robert Gladh  som återigen gjorde en toppinsats som mittback, berättar Peter Palmqvist i NPBK-ledningen.