Anfallsspelet avgjorde för Lindesberg

LV_Gislaved_spelLINDESBERG. Energin ångade kring Lindesbergs spelare redan innan matchen mot Gislaved och direkt i inledningen visade hemmalaget vems lördag det här var. Lindesberg vann med 3-0 (25-14, 25-16, 28-26).

– Vi visade ett riktigt bra fokus direkt från början och då är det enklare att bygga upp en positiv energi, säger Lindesbergs tränare Oskar Jönsson Vikterlöf.

OskarMed en anfallsvilja utöver det vanliga ryckte Lindesberg ifrån direkt. Snabba poäng från många spelare och det gick att se att matchen mot Gislaved betydde mer än bara två poäng. Matchen var också ett avstamp inför något nytt och ett sätt att positivt sätta prägel på truppen, rollfördelning och visa att man ska vara med när slutspelet så småningom börjar.

– Jag är jätteglad för att tjejerna följde vår gameplan perfekt, säger Oskar Jönsson Vikterlöf. Vi lade upp en lite annan typ av plan idag som byggde på fokuspunkter och tjejerna utförde planen från början till slut.

Och just anfallsspelet höjer även Oskar när han summerar segern mot Gislaved.

– Anfallseffektiviteten är en av de bästa vi haft den här säsongen. Sjukt starkt att komma ifatt på slutet och bita av och vinna.

Efter två enkla set såg nämligen det tredje setet ut att gå förlorat, men ett starkt kämpande Lindesberg lyckades gå ifatt och vinna.

Lite överarbete i blockspelet gjorde att Gislaved vågade fortsätta sitt anfallsspel, men Lindesberg var det bättre laget.

– Det enda jag inte är helt nöjd med är blocket, säger Oskar. Det blir inte riktigt så organiserat och stabilt som jag vill att det ska vara.

Oskar Jönsson Vikterlöf gör säsongens kortaste karriär som elitserietränare, men han blir också den mest framgångsrike.

– Ja, så blir det, säger Oskar med ett skratt. 100 procent är ganska bra. Nu går jag tillbaka till en liknande roll jag haft tidigare.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.