Anita Lindgren gillar operapubliken

SKÄRET. Parallellt med operaföreställningarna på Skäret ställer Anita Lindgren ut sina akvareller Café Skäret. En annorlunda miljö och med en annorlunda konstpublik.

– Publiken är ju här för se och höra opera, säger Anita. Men en hel del väljer också att titta på mina akvareller.

Det börjar bli en tradition för Anita Lindgren att ställa ut på Skäret och Anita gillar det. Utställningen häger i Café Skärets ljusstarka miljö, mitt bland borden, och det finns förstås gäster som inte ens ser akvarellerna.

– Men det blir ofta bra samtal med de som väljer att titta på mina tavlor, säger Anita. Och jag har jättetrevligt ihop med personalen. Har de fullt upp kan jag duka av ett bord eller två och de hjälper mig om det är något.

Anita Lindgren håller fast vid sin akvarellteknik och många känner igen hennes alster. Hon målar gärna serier i liknande färger och former och nytt just nu är att hon målar i en enda färg i olika toner.

– Jag är nog lite periodare i mitt målande, säger hon. Jag kan gå runt en tid och tanka upp bilder och motiv i huvudet innan jag börjar måla. När jag sedan börjar plockar jag fram motiven ur mitt bildminne. Några förlagor i övrigt har jag inte. Men bildminnet glömmer bort elledningar och annat fult i naturen, något som en fotograf kan ha mycket besvär med.

Tekniken är klassisk akvarell, men Anita laborerar med tekniker som kan ge nya effekter på slutresultatet. Under en tid har hon till exempel använt sig av en pipett istället för, eller som komplement till, penslarna.

Anita har en egen ateljé hemma på tomten, och maken Lennart vet när målarperioderna tar över hemmet.

– När även köksbordet är fyllt med målningar vet jag att jag får finna mig i att äta frukost någon annanstans, säger han med ett skratt. Men vad gör det? Nu har vi mätt upp hur stora tavlor vi kan få in i bilen och större än köksbordet får de inte bli.

Anita Lindgrens utställning finns till beskådande i Café Skäret under hela tiden Opera på Skäret håller på.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.