Ansökan dras tillbaka

JÄRNBOÅS. Järnboås friskoleförening väljer att dra tillbaka sin ansökan om att få starta en friskola. Detta meddelade föreningen i ett pressmeddelande på tisdagsförmiddagen.

Järnboås friskoleförening har funnits i tio år och det enda syftet med föreningen har varit att säkerställa att skolan finns kvar i Järnboås.

Föreningen har tidigare fått tillstånd att starta en friskola, men valde då att avstå sedan kommunen garanterat att skolan inte ska röras förrän tidigast under höstterminen 2013.

I januari i år sökte man tillstånd på nytt, detta för sätta press på politikerna inför höstens budgetberedning. Men redan innan man fått svar från skolinspektionen väljer man nu alltså att dra tillbaka ansökan.

” Det innebär inte att Friskoleföreningen kommer att avstå från att lämna in en ny ansökan om att få bedriva skolverksamhet i Järnboås. För det kommer man även fortsättningsvis att göra för att hålla skyddsnätet spänt”, skriver friskoleföreningens ordförande Gunnar Jaxell.

Huruvida friskoleföreningen fått ett löfte från de styrande politikerna eller ej framgår inte av pressmeddelandet, men uppenbarligen litar man på att skolan kommer att drivas vidare i kommunal regi.

” Föreningen har dragit tillbaka ansökan när man känt sig trygg i att kommunen inte kommer att lägga ner skolverksamheten i Järnboås”, skriver Jaxell.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.