Antik- och samlarmässan bär Noradagarna

NORA. Man behöver inte gilla gamla ting, men faktum är att startdagens antik- och samlarmässa bär Noradagarna. Mässan är känd i hela Sverige och folk kommer långväga från.

– Tisdagens förtitt på mässan var riktigt bra, säger mässgeneralen Curt-Eric Hermansson.

Det är många tränade ögon som granskar föremålen på antik- och samlarmässan i Nora. De flesta besökarna är otroligt rutinerade och väljer bort allt utom godbitarna som trots allt finns.

– Jag har pratat med många försäljare, säger Curt-Eric Hermansson samtidigt som han säljer korv med bröd så vattnet stänker. De flesta är väldigt nöjda i år och har sålt väldigt bra.

För den oinvigde i antikviteternas värld ser det mesta ut att vara på väg till tippen, men det mesta som säljs på antik- och samlarmässan är värdefulla ting – för den som samlar.

– Vi har försäljare från Kiruna i norr till Danmark i söder, säger Hermansson. Och besökare långt ifrån. Här duger inte skräpgrejer.

Bland de som dock hittade lite skräp fanns TV-programmet Antikrundans Jörgen Martinsson. TV-kändisen var ärlig mot de besökare som hade med sig saker som de trodde var värda en extra pensionsförsäkring, men förklarade sakligt varför så inte var fallet.

– Martinsson är bra, säger Curt-Eric Hermansson. Han säger som det är, men ger också en förklaring till varför en del grejer inte är värda så mycket.

Banner

1 Comment

 1. Avstår från att göra en jämförelse mellan olika marknader.

  Matare Valley i Kenya.
  Espania local markets
  Mosambiquie
  Russia,

  Lite för tjockt för att fortsätta

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.