Äntligen dags för LindeDagen 2018

LINDESBERG. I morgon onsdag är det åter dags för Lindesbergs stora marknadsföringsdag – LindeDagen. Över 130 utställare kommer att finnas på plats och i år ligger fokus bland annat på höstens val.

I morgon är dagen då Lindesberg ska visa upp det mesta av det bästa när LindeDagen anordnas för fjärde året. 36 företag, 68 föreningar, 25 offentliga verksamheter och 6 övriga verksamheter kommer att presentera sig under fyra timmar.

En hel del nya utställare kommer att finnas på plats och dessutom bjuder LindeDagen 2018 på tre större samlingsevenemang.

  • En inför valet-park
  • Ett tekniktält
  • En kultur- och världens mat-festival på Loppholmarna

I inför valet-parken i Oscarsparken kommer de politiska partierna att presentera hur de vill göra Lindesbergs kommun ännu bättre och på scenen i Oscarsparken kommer Nerikes Allehanda att leda utfrågningar av politiker mellan klockan 16 och 19. Klockan 19 blir det dessutom en diskussion om akutsjukhusets framtid i Lindesberg med regionrådet Andreas Svahn (S) och Ola Karlsson (M).

I tekniktältet kommer fyra av Lindesbergs ledande företag – Meritor, LindeMaskiner, MaxiDoor och Global Casting – att presentera vad de gör och vilka jobb de kan erbjuda. Ytterligare fyra utställare – Lindeskolan, Masugnen, Örebro universitet och Arbetsförmedlingen – kommer att presentera utbildningar som leder till teknikjobben.

På Loppholmarna sker kultur- och världens mat-festivalen och merparten av Lindesbergs kulturföreningar kommer att finnas på plats. Kulturfestivalen på Loppholmarna arrangeras av Kulturskolan Garnalia i Lindesberg som bjuder på underhållning på stora scenen, lilla scenen/dansbanan och två tält – ett för teater och ett för konst. Utöver elever och lärare på kulturskolan deltar bland annat Lindeskolans estetiska program, Beyond Borders och Frövidansarna i kulturfestivalen. Utanför Lindesberg Arena kommer kommunens nya bokbuss att premiärvisas

Världens mat-festivalen – som bjuder på smakprov av mat från olika länder – arrangeras av Lindeskolan/Kulinaren, Linde bergslags församling, Röda korset och Lindesbergs kommuns Språkvän-projekt.

”Mat från Syrien, Sverige, Kazakhstan, Armenien, Belgien, Turkiet, Frankrike, Eritrea och Afghanistan tillagas av elever på Lindeskolan/Kulinaren och serveras som smakprover i Världens mat-tältet på Loppholmarna”.

Smakprov på världens mat i Lindesberg bjuds besökarna med stöd från Hemköp, Lindesbergs Rotaryklubb och Lindesbergs kommuns Språkvän-projekt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.