Veronica Carlsson ser lugn ut inför Bryggerikrogens öppnande på torsdagen, men skenet bedrar. I bakgrunden råder en febril aktivitet.

Äntligen öppnar Bryggerikrogen

Veronica Carlsson ser lugn ut inför Bryggerikrogens öppnande på torsdagen, men skenet bedrar. I bakgrunden råder en febril aktivitet.
Veronica Carlsson ser lugn ut inför Bryggerikrogens öppnande på torsdagen, men skenet bedrar. I bakgrunden råder en febril aktivitet.

NORA. Att en ny restaurang ska öppna i Kvarteret Bryggeriet i Nora har varit klart en tid och på torsdagskvällen kommer Bryggerikrogen att öppna dörrarna.

– Vi kommer att bygga långsamt och underifrån och kommer att låta maten, drycken och servicen att få tala, säger restaurangchefen Veronica Carlsson.

Äntligen är Bryggerikrogen i Nora redo att slå upp portarna. Premiären sker på torsdagen och sedan håller man öppet fredag och lördag. Och så kommer det kanske att bli under återstoden av sommaren.

– Vi har inte riktigt bestämt hur det kommer att vara öppet, berättar Veronica Carlsson. Vi ska bli en kvällskrog, så luncherna kommer de nuvarande restaurangerna i Nora att få klara av.

När 24i besöker Bryggerikrogen på onsdagen råder en febril aktivitet. Prylar och råvaror bärs in och uteserveringen och grillen städas och färdigställs inför öppnandet. Allt för att gästerna ska trivas redan från start.

– Vi ska göra vårt yttersta för att alla ska trivas och må bra, men det är samtidigt lite nervöst, säger Veronica.

Bryggerikrogen satsar på kvalitet bra råvaror och så mycket som möjligt lokalproducerat. Veronica Carlsson kommer själv från ett arbete hos stjärnkocken Mathias Dahlgren i Stockholm, precis som den gästkock som kommer att svara för den initiala menyn, Edvin Chramer.

– När vädret tillåter kommer det att bli mycket grillat och över huvud taget kommer det att bli ganska enkel mat, inte så tillkrånglat. Dessutom har vi enbart ekologiska viner på vinlistan.

Veronica är en i den kvartett som står bakom Bryggerikrogen. De övriga är Roger Hjälm, Cecilia Lundquist-Sundin och Leif Carlsson.

– Vi är ett riktigt dreamteam, säger Cecilia Lundquist-Sundin. Veronica kan verkligen sitt jobb och är dessutom sommelier och Roger Hjälm är en superduktig kökschef och entreprenör. Jag har kontakten med forskningen och är ekonom och Leif Carlsson är en doer där ingenting är omöjligt. Och alla fyra har en äkta passion för mat och dryck.

De fyra ägarna av Bryggerikrogen har en långsiktig plan för den nya restaurangen.

– I år handlar det om att starta upp krogen, 2016 ska vi etablera oss och 2017 eller 2018 räknar vi med att konceptet ska sitta. Vi har massor med idéer, men vi bygger underifrån och långsamt och med maten och servicen i centrum, säger Cecilia.

4 Comments

  1. Vad kul! Hoppas de kommer att satsa på lite trubadur för det är väl enda stället i stan som det inte gnälls så f-bannat från grannar som tycker det ska vara tyst som graven kl 22! Nora har blivit en j-vla tråkstad mot 90-talet när det var party fredag och lördag på både hotellet och Värdshuset.

  2. Håller med J.E.P.

    Blir liksom lite långt att gå från tattarbacken med rullator.

    Flåt, turistklientelet är ju inte målet. Tror mer på ett litet intimt krypin för Noras ”förvaltning”,
    vilket för övrigt hela tiden varit avsikten.

  3. Jättekul att det satsas i ”bryggeriområdet” men nu måste väl någon i kommunen eller Norabostäders styrelser vakna så det kommer upp reklamskyltar vad som finns i ”gropen”. Har det satsat så enormt mycket pengar på detta bygge, måste det väl finnas någon med ekonomisk kunskap som kan påtala vikten av att synas för tilltänkta och sporadiska kunder. Att man inte redan innan turistsäsongen gjort detta är en gåta. Och med reklamskyltar menar jag riktiga skyltar på bra platser, och inte 2 ”trottoarpratare” som idag. Lycka till!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.