FOTO: Kicki Nilsson, Icon Photography

Anto slutar – blir assisterande

LINDESBERG. Försvarsspelaren och publikfavoriten Ola Anto har tagit sin sista tvåa och väljer att avsluta karriären som spelare. Men Anto tar istället första steget på en tränarkarriär och blir assisterande tränare till Herman Arenvang.

– Ola brinner fortfarande för handbollen och har ett stort LIF-hjärta. Jag tror att han är som klippt och skuren för sin nya uppgift, säger klubbchefen Anders Sjöberg.

Ola Anto har funnits med under de flesta framgångsrika LIF-år, men väljer nu vid 31 års ålder att avsluta karriären. Hans bakgrund och inställning gör honom dock mycket lämplig som ledare.

– En lösning som känns jättebra för oss. Alla som har sett Ola Anto spela handboll vet vilken energi han kan tillföra ett lag. Den egenskapen hoppas vi att han kan utveckla ytterligare i sin nya roll, säger Sjöberg.

Mikael Martinsson, som ryckte in som assisterande tränare under förra säsongen, kommer i fortsättningen att vara ansvarig för LIF Lindesbergs utvecklingslag LIF Blå tillsammans med Andreas Jonsson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.