Är restauranghögskolan i fara?

GRYTHYTTAN. Är framtiden för Hotell- och restauranghögskolan i Grythyttan hotad? Universitetsstyrelsen har nu gett Örebro universitet i uppdrag att utreda utvecklingen av verksamheten och lokaliseringen.

Bakgrunden till uppdragsbeslutet handlar om att söktrycket till utbildningarna i Grythyttan har minskat kraftigt under de senaste åren. Ansökningarna har halverats på relativt kort tid.

– Restaurang- och hotellhögskolan är en omistlig del av Örebro universitet, och bland annat en förutsättning för vår strategiska satsning på mat och hälsa. Vi vill säkerställa att den även i fortsättningen ska kunna bedriva forskning och utbildning av hög kvalitet, säger rektor Johan Schnürer på universitetets hemsida.

– Befintliga lokaler står dessutom inför stora renoverings- och investeringbehov. Därför behöver vi tillsätta en utredning som ska undersöka hur den framtida verksamheten och lokaliseringen för Restaurang- och hotellhögskolan bör se ut, fortsätter Johan Schnürer.

Att rusta upp nuvarande lokaler i Grythyttan beräknas kosta omkring 80 miljoner kronor, men Örebro universitet vill också utreda hur forskningen kring mat och måltid i högre utsträckning kan ske i samarbete med andra discipliner.

Någon utredare är ännu inte tillsatt, men utredaren ska utreda fem huvudområden:

· Lärarkompetens och kompetensförsörjning

· Forskningsmiljö och forskningsförankring

· Studentunderlag och studentrekrytering

· Tillgång till ändamålsenliga lokaler och infrastruktur

· Ekonomiska förutsättningar

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.