”Årets helger i ord och ton” i Grecksåsars Kapell

GREKSÅSAR. På lördag den 17 augusti är det åter dags för Musik vid Helgsmål i Grecksåsars Kapell. Temat är ”Årets helger i ord och ton” och för sången svarar solisten Carina Andersson.

-Det blir en helgjuten kväll om ”Årets helger i ord och ton” i Grecksåsars Kapell, säger byalagets Örjan Einarsson. Dessutom mingel på kyrkbacken efteråt om vädret tillåter.

Carina Andersson började sin musikaliska bana i Nora Kommunala Musikskola och fortsatte sedan på estetiska programmet på Karolinska skolan i Örebro, samt klassiska musiklinjen på Birka folkhögskola i Jämtland. Åren 2005-2010 var hon korist i sju olika uppsättningar vid Opera på Skäret och tog även privatlektioner av den amerikanska sopranen Sandra Lopez. Carina är flitigt anlitad som solist vid gudstjänster, begravningar, dop och bröllop.

– Carina Andersson är en sångsolist som är uppväxt i Nora och en välklingande och känd röst i Nora Kyrkokör, säger Örjan Einarsson.

Mona Einarsson är kantor och ackompanjerar på piano och Örjan Einarsson presenterar programmet. Lördagens program innehåller sånger från olika tidsepoker och stilar. Det blir klassisk sång, folkmelodier, folkvisor, psalmer, dalakoraler.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.