Sara Norén, pristagaren Inger Ekmark Unosson och Ing-Mari Sjöblom. Foto: Maria Andréasson, Region Örebro län

Årets vårdhandledare: Inger Ekmark Unosson

BERGSLAGEN. Det blev en omvälvande måndagseftermiddag när Inger Ekmark Unosson överraskades av processledaren på Vård- och omsorgscollage Sara Norén och Ing-Mari Sjöblom, ordförande i styrgruppen i den norra länsdelen.

– Oj, nu svimmar jag nästan, var skötaren Inger Ekmark Unossons spontana reaktion när hon inför sina kollegor på den psykiatriska avdelningen vid Lindesbergs lasarett överraskades med diplom, tårta och blommor.

Nomineringen var inlämnad av enhetschef Ella Calais Diggory och den föll juryn i smaken när den bland totalt nio nomineringar skulle utse årets vinnare.

I nomineringen lovordas Ingers brinnande engagemang och hennes pedagogiska och entusiasmerande personlighet. ”Hennes genuina sätt att arbeta gör att elever/kollegor inspireras till att utveckla sitt eget arbetssätt och Inger är en ödmjuk förebild och ett föredöme för sina elever/kollegor” skrev man bland annat i motiveringen.

– Orden gör mig glad ändå in i hjärteroten, kommenterade en överväldigad Inger Ekmark Unosson.

Som handledare tycker hon det är stimulerande med elever.

– De får en att tänkta till själv vad det är man håller på med, konstaterar Inger.

Priset Årets handledare har delats ut i länet under en handfull år, och vinnaren utses av en jury bestående av en lärare, en arbetsgivarrepresentant och en facklig representant. Förutom äran att vara Årets handledare i regionen, innebär priset också en biljett till Vård- och omsorgscollege rikskonferens i december då Årets handledare i Sverige utses bland de totalt 20-talet utsedda regionala handledarna runt om i landet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.