Årets viktigaste match för Lindlöven

LINDESBERG. Ikväll fredag är det bara seger som räknas för Lindlöven. Efter förlusten borta mot Visby/Roma i tisdags måste Löven vinna ikväll för att det ska bli en avgörande match i Lindehov i morgon lördag.

Det är små marginaler som skiljer mellan succé och sorti. Lindlöven gjorde en riktigt bra period i tisdags, en okej period och en mindre bra period och stod tyvärr som förlorare med 3-5 efter tre perioder i Visby Ishall.

Ikväll måste dock alla vara på topp. Ingenting annat än seger räknas.

Lindlöven hoppas på att Lindehov invaderas av publik som kan hjälpa laget fram till en seger och en ny match redan i morgon.

Senast Lindlöven spelade en Playoff-match hemma i Lindehov var den 18 februari 2016. Då mötte man Piteå HC i Playoff 1 och förlorade med 0-4. Därefter vann man returen uppe i Piteå med matchens enda mål, gjort av Filip Bergmark, men förlorade den avgörande matchen med 1-2 efter två förlängningar.

Visby/Roma är betydligt mer rutinerat i Playoff-sammanhang. Förra året slogs man ut av Tranås i Playoff 2 och 2017/18 blev det respass av Huddinge i Playoff 3. Säsongen 2016/17 spelade man i Kvalserien till Allsvenskan och 2015/16 tog det slut mot Troja/Ljungby i Playoff 3.

Publiksiffran i Visby Ishall i tisdags var hela 1212 personer och det kanske inte är realistiskt till kvällens match, men senast det begav sig 2016 noterades Lindehov för 889 personer, en siffra som kan bli verklighet ikväll.

Lindlövens IF-Visby/Roma HK startar ikväll klockan 19.00 i Lindehov. Puben öppnar dock redan klockan 17.30.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.