Återigen sambafotboll av NPBK

NORA. Nora Pershyttan BK har åter klivit på vinnartåget och visade publiken i Nora att det är sambafotboll som gäller. 10-2 idag mot HOIF och fem nya mål av Anderson Ponciano.

Nora Pershyttan BK körde över bottenlaget HOIF med hela 10-2 på Norvalla på lördagen. Trots storsegern så var det stundtals lite lojt och slarvigt spel från hemmalaget men helhetsintrycket var förstås bra, fattas bara annat när man gör tio mål i en match.

Anderson Poncianos målform håller i sig och han noterades för hela fem mål i matchen, varav ett tillkom på straff. Övriga målskyttar var Mattias Karlsson (2), Mikael Dahlqvist, Adam Johansson och Simon Andersson.

– Vi ger oss inte in i någon spelarkritik efter en sådan här match utan konstaterar att alla i NPBK gjorde en stabil insats, säger sportchefen Peter Palmqvist. Det är dock svårt att inte framhålla Anderson men pris till matchens lirare gick till Alexander Lindahl som vikarierade förtjänstfullt för avstängde Sonny Westberg.

– Det var viktigt och glädjande att vi studsade tillbaka efter den lite bleka insatsen förra helgen. Redan på torsdag väntar en betydligt tuffare uppgift då vi möter Adolfsbergs IK på deras konstgräs.

Missar torsdagsmatchen gör försvarsklippan Magnus Wikström som i dagens match drog på sig sin tredje varning och därmed är avstängd på torsdag.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.