Även Moderaterna reserverar sig

HÄLLEFORS. Det är inte bara Centerpartiet i Hällefors som reserverar sig mot den politiska majoritetens beslut att fortsätta utredandet av ett eventuellt simhallsbygge. Även Moderaterna tycker att kostnaderna för utredandet är alldeles för stora.

Moderaterna menar att de totalt 2,1 miljoner som har och ska användas för utredande av möjligheterna att bygga en simhall i Hällefors är en alldeles för stor kostnad. Man frågar sig i sin reservation varför en utredning som gjordes under den förra mandatperioden för 300000 kronor och den utredning som gjordes efter beslut i höstas för ytterligare 300000 kronor, nu ska behöva utredas för ytterligare 1,5 miljoner.

”Varför inte göra upphandlingen först för att veta om vi i Hällefors har ekonomiska förutsättningar att finansiera en Simhall! Byggandet är säkert inga problem, men driften skall betalas med våra skattepengar i ett läge där innevånarna minskar. Skattekraften i förhållande till en allt högre kostnad för att kunna upprätthålla servicen i kommunen undergrävs”, skriver moderaterna Ulrika Jonsson, Cecilia Albertsson och Vivianne Pettersson i sin reservation.

Moderaterna är allt annat än nöjda.

”Ytterligare 1,8miljoner för att utreda det som redan var utrett/upphandlat till en total kostnad om 69 miljoner, i tidigare beslutsunderlag! Parallellt finns besparingar i omsorgen om att minska antalet anställda (vikarier) med 14,9 årsarbetare! 1,5 miljoner motsvarar drygt 3 tjänster under 1 år”, avslutar Moderaterna sin reservation. 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.