Även Nilsdotter interpellerar om Stripa

LINDESBERG. Redan tidigare är det klart att Sven Erik Larsson (M) skickat en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S) angående Stripa Gruva. Dessutom har Mats Lagerman (LPo) skrivit ett medborgarförslag i frågan. Nu har även Agneta Nilsdotter (MP) författat en interpellation.

Jag tycker att det är dags att kommunledningen redovisar sina planer för utveckling – inte avveckling- av kulturområdet Stripa gruva, skriver Nilsdotter.

Agneta Nilsdotter går på samma linje som både Larsson och Lagerman har gjort. Frågan kan knappast klassas som en höger/vänster-fråga, utan tycks mer handla om sunt förnuft.

Agneta Nilsdotters bakgrundsbeskrivning skulle kunna vara skriven av vem av de övriga som helst.

”Stripa gruva är ett mycket värdefullt kulturområde i Lindesbergs kommun. Många arbetstimmar har lagts ned på att få till en besöksvänlig kulturmiljö för kommunens invånare och turister.  Mycket jobb har lagts ner ideellt av medlemmar i föreningen Larsbo Kalk och Stripa Gruvas vänner. Kommunledningen borde verkligen ta tillvara kommuninvånarnas engagemang för att utveckla bygden.”

– Verksamheterna som etablerats i lokalerna har verkligen gett området ett mervärde och det är svårt att tänka sej att det ska bli alldeles öde igen. Senaste tiden har jag blivit påmind om att det som byggts upp – under många år – kan raseras – och det snabbt, skriver Nilsdotter.

Nilsdotter ställer sig samma fråga som många. Har inte alla pratat om att utveckla Stripa Gruva? Var finns utvecklingen och var finns en utvecklingsplan?

– På sociala medier såg jag att Smederna, som har haft en uppskattad verksamhet på gruvområdet har stängt på grund av att hyran har fördubblats, skriver Agneta Nilsdotter.

Hon har också nåtts av faktumet att Bergslagspraliner kanske måste stänga på grund av att hyrorna ska höjas.

– Vad vill kommunledningen med Stripa gruvområde, frågar sig Nilsdotter?

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.