Även Söderlund svarar Inger Karlsson

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Inger Karlsson ställde i ett debattinlägg frågor om extremism till Daniel Andersson (S) och Per Söderlund (SD). Igår svarade Daniel Andersson och idag svarar Per Söderlund. Läs Söderlunds svar här.

Svar till Inger Karlsson

Tack för dina synpunkter och frågor!

Som jag svarade i intervjun som du hänvisar till så är jag emot alla former av våldsbejakande extremism. Detta oavsett i vilken ideologi den har sitt ursprung. Att jag delar denna åsikt med andra politiska partiers betyder inte att jag för samma politik som dessa partier i andra frågor. Det borde Inger Karlsson förstå efter att själv ha varit politiker. Däremot verkar andra partier se lite olika på allvaret beroende på från vilken ideologi extremismen härstammar.

Som exempel kan nämnas Mona Sahlin i sitt uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Jag var på en föreläsning som hon skulle hålla i Örebro 2015. Tyvärr kunde hon inte närvara själv så hennes sekreterare höll föreläsningen istället. Där redogjordes för antalet våldsbrott som begåtts av högerextremister samt var dessa begåtts. Det var en väldigt detaljerad genomgång. För vänsterextrema samt religiösa våldsbrott redovisades endast antal brott och det var inte mycket som sades. Detta tycker jag är ett tydligt tecken på hur snedvriden synen på våldsbejakande extremism är hos andra partier.

Intervjun i NA hade sin grund i att högerextremismen växer i Lindesberg. Självklart är det ett stort problem att extremism finns och växer i vår kommun. Men jag är övertygad om att det inte hade tagits upp över huvud taget om det rört sig om grupperingar från den autonoma vänstern.

Sverige har blivit ett delat land för att många politiker inte förstår hur viktig svensk kultur och den svenska folksjälen är och hur viktiga dessa är för att vår befolkning ska känna samhörighet. Eller så förstår de men vågar inte försvara vår kultur av rädsla för hur det ska framställas i media. Att påstå att det finns svensk kultur innebär att man direkt pekas ut som rasist. Att däremot påstå att andra kulturer är överlägsna vår egen (som vi ju inte har) är ofarligt.

Några förturer i bostadsköer eller praktikplatser för IS-återvändare ska inte förekomma. De ska fråntas sitt medborgarskap och utvisas ur landet.

Knivlagen och vapenlagen tillhör de lagar som upprätthålls strikt mot de som ertappas bryta mot dem. Detta kräver dock att det finns polis som upptäcker och ingriper mot dessa brott. Lagliga vapen och knivar ska dock inte förväxlas med illegala vapen som smugglas in i vårt land i relativt stor utsträckning. Dessa illegala vapen saknar licens och är inte registrerade i vapenregistret. Att avsikten med illegala vapen knappast är jakt eller sportskytte inser nog de flesta. Tyvärr får våra laglydiga jägare och sportskyttar ändå stå ut med återkommande lagskärpningar som avser begränsa antalet vapen i samhället. Införsel och användning av illegala vapen kommer vi inte åt med strängare vapenlagar. Det som krävs är gränskontroller och de är som du säkert vet i stort sett obefintliga för de som reser in i Sverige land- eller sjövägen.

Per Söderlund

Sverigedemokraterna

Posted by on 28 augusti, 2017. Filed under INSÄNDARE/DEBATT,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Även Söderlund svarar Inger Karlsson

  1. Inger

    28 augusti, 2017 at 18:10

    Tack Per för svaret jag fick!

    Här gör du ett förtydligande av dina åsikter vilket inte framkom i intervjun.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.