Axelsson: Vi måste skapa en ärkegris i LIF

LINDESBERG. Efter bara två träningar som huvudansvarig för LIF Lindesberg är det i eftermiddag dags för Erik Axelsson att leda LIF till seger när Amo kommer på besök till Lindesberg Arena.

– Jag lovar seger om publiken kommer och gör sitt, säger Erik. Alla måste bjuda till.

Det kommer inte att bli några stora spelmässiga förändringar i LIF Lindesberg när man idag tar emot småländska Amo HK. Med bara två träningar har nye tränaren Erik Axelsson fokuserat på att skapa ny energi och en bättre inställning.

– Spelmässigt hinner man inte göra så mycket på några dagar, men att få in mer hjärta, inställning, att jobba hårt och jävlar anamma kan betyda mycket, säger Axelsson. Vi måste bli mer aggressiva och det ska vara fullt jobb från etta till etta i försvaret.

Vilka spelare som kommer att passa in i ett tuffare LIF Lindesberg återstår att se, men Erik pratar mycket om inställning och attityd.

– Handboll är ju en sådan sport där energin är väldigt viktig, säger han. Man måste tro på det man gör.

Den nye LIF-tränaren hoppas förstås på storpublik i eftermiddag och han betonar även publikens roll i framgångar på planen.

– Alla måste bjuda till och göra sitt, även publiken, säger Axelsson. Det skapar framgång.

Erik Axelsson har själv spelat med tre av spelarna i dagens LIF och har bra koll även på övriga spelare.

– Jag har såklart följt LIF och pratat mycket med Herman Arenvang, säger Axelsson. Vad vi måste skapa i LIF Lindesberg är en riktig ärkegris, det saknar vi idag. Någon som tar och ger och som ingen motståndare tycker om att möta.

Vem som kommer att få rollen som ärkegris i eftermiddag återstår att se.

– Åldern i passet är ointressant för mig, säger Axelsson. Kanske slutar det med att vi plockar in Bengt Zetterlund i den rollen.

LIF Lindesberg-Amo HK startar klockan 17.00 i Lindesberg Arena.

Posted by on 12 november, 2017. Filed under LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.