Babben och Whispering bjöd på njutning

LINDESBERG. Musikälskare i allmänhet och jazzälskare i synnerhet bjöds på en riktig njutning på lördagskvällen i Lindeskolans aula i Lindesberg. Då stod nämligen 85-årsjubilerande Whispering Band och gästartisten Babben Larsson på scenen.

Whispering Band är en gammal storhet inom genren storband som firat stora framgångar under ojämna cykler under 85 års tid. Bandet har aldrig gått i träda och idag börjar storbandsmusiken åter bli inne. Whispering Band kanske inte står och faller med, men är beroende av flera musiker från Lindesberg. Lars Tybell, Thomas Jonsergårdh och Thomas Strand ingår i bandet och såväl Tybell som Jonsergårdh fanns med under lördagskonserten.

Babben Larsson då? Jo, världskändis som komiker, men minst lika duktig som jazzsångerska. Det blev förstås en föreställning med underbar musik och med en standup-show mellan låtarna. Babben var påläst och skämtade om orterna omkring Lindesberg, men hamnade lite överallt mellan låtarna, precis som den Babben vi lärt känna från krogscenen eller från tv-rutan.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.