Marie Carlsson

Bakom flik 2-special: Hälsningar från och till personalen

Marie Carlsson
Marie Carlsson

Julen är här:  Avocado 5:-

Skyltar i affärer är, vilket kommer att framgå nedan, ett speciellt kapitel. Det året Hemköp hade den här standardskylten på vilken dom tryckte ut samtliga erbjudanden i december uppstod mycket spännande, typ julavocado. Precis som mormor brukade laga den.

Om ni vill bli betjänade av manuell ost, ring bara på klockan.

Antingen heter expediten Manuel Ost och då är det synd om honom, eller också började dom med att skriva skylten och fortsatte med att verkligen inte läsa igenom den.

Vill du dela huvudet? Säg till personalen så hjälper vi gärna till!

En kombination av en ovanligt rättfram längtan efter övervåld och det där med att det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta … eller nåt.

Kära kunder, en flaska innehållande 1 liter fisksås slogs sönder i rulltrappan. Vi ber om ursäkt för lukten och hoppas att den försvinner snart.

Det här är inte roligt. Inte alls. En hel liter. Och det enda dom kan göra är att hoppas.

Öppna ej flaskorna med kapyslen nedåt!

 Skylt vid väggfast flasköppnare på café i Mora. Av det lilla halvt desperata utropstecknet förstår man att det här händer, och händer ofta.

Är du intresserad av en sophink? Säg till personalen så ordnar vi med en kartong till dig!

 För all del borde det ju gå ungefär lika bra med en kartong, men detta får mig ändå att tänka på fiket där jag serverade på 90-talet där vi hade tröjor med texten ”säg bara te’ så kommer jag med kaffe”.

Det är viktigt att städa och fylla på toaletterna ofta.

 Städinstruktion på köpcentrumtoa. Hur man fyller på en toalett kan diskuteras … eller, ja, också gör vi inte det.

Men all personal jobbar som bekant inte i affär. Och nedanstående notis är inte språkligt märklig, bara mänskligt ljuvlig:

Natten till fredagen glömde personalen på Norrtäljeanstalten att låsa in sex interner, varav tre är morddömda, i cellerna. Internerna passade då på att baka kladdkaka och se på tv. ”Den trevligaste kvällen på länge”, säger en av fångarna.

Samlandet fortsätter.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.