Bedragare utger sig komma från Storå Rör

BERGSLAGEN. Under måndagen larmades om att två personer från Räddningstjänsten i Kopparberg åkte runt och kontrollerade sotning och idag varnar Storå Rör AB för att två personer uppger sig komma från företaget för att rengöra fläktkanaler. I båda fallen handlar det om en ren bluff.

-Det här är otroligt tråkigt för oss och inte minst våra kunder, säger Storå Rörs vd Stefan Olsson Arrestad. Jag vet inte hur man ska freda sig från sådant här.

Hur det var med besöken från den falska Räddningstjänsten i Kopparberg är okänt för 24i, men i fallet med Storå Rör handlar det definitivt om planerade brott.

-Absolut är det så, säger Stefan Olsson Arrestad. Det här är två killar i svarta huvtröjor med vårt firmanamn på som knackat dörr och erbjudit sina tjänster.

De två personerna har åkt runt i en vit skåpbil och hur framgångsrika man varit kommer förmodligen inte att bli känt förrän fastighetskunder verkligen behöver en rengöring av sina fläktkanaler.

-Det värsta är att de här metoderna främst drabbar de äldre i samhället, säger Stefan Olsson Arrestad. Jag blir ledsen när jag hör om de här metoderna.

Normalt är att en av bedragarna uppehåller fastighetsägaren med ett samtal om vad som behöver göras med fastigheten, medan den andre tittar runt och tar det som är säljbart.

Stefan Olsson Arrestad rekommenderar alla som tillfrågas om hjälp med fläktkanalerna av Storå Rör att polisanmäla.

-De var i Ställdalen igår har jag förstått, säger han. Och jag blir bara ledsen.

Storå Rör har tidigare drabbats av ohederliga personer. För några år sedan lyckades bedragare komma över en förteckning över företagets kunder gällande serviceavtal för värmepumpar och omgående startade en icke önskad service.

-Jättetråkigt att man ska behöva spilla energi på sådant här, säger Stefan Olsson Arrestad. Och jättetråkigt för de av våra kunder som drabbas. Ska man hitta något positivt i de här historierna måste det väl vara att vi har ett gott renommé, eftersom de angriper just oss.

1 Comment

 1. För jävligt !

  Vad man kan säga är att det här inte handlar om kringresande tjyvturister, utan lokala förmågor, eftersom uppläggena fordrar en hel del lokalkännedom.

  Punktmarkering av våra kända inbrottare och knarkare.

  Dessutom tar grejerna vägen någonstans och där kommer våra kända hälare och langare in i verksamheten.

  Alltså tillhållen där det förekommer intensivt bilåkande och bärande med grejer.

  Här kan man nog göra en anmälan till polisen om otrygga platser så besök kan göras för att se vad som förvaras i uthusen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.