Bergslagsspelen blir kulturfest

PERSHYTTAN. Bergslagsspelen 2017 står för dörren och i år är det Pershyttan, utanför Nora, som är spelplats när man bjuder på kulturfest över fem dagar, med start på torsdag den 29 juni.

– Tanken med Bergslagsspelen är just att få igång en långsiktig utveckling på de platser vi är på och det är roligt att vi nu lyckas skapa förutsättningar för det även i Nora. säger Kristina Dybeck, projektledare för Bergslagsspelen.

Bergslagsspelen 2017 kommer att bjuda på dans, musik, teater, berättelser, workshops och föreställningar med såväl lokala kulturutövare som långväga gäster. Tanken är att skapa en härlig feststämning i Pershyttan med ett spännande innehåll för alla åldrar. Här ska människor kunna umgås, äta och fika och vara både publik och aktiv deltagare.

– Du kommer kanske för att se en föreställning eller lyssna på ett band men vårt mål är att du ska stanna längre och få med dig så mycket mer – kanske prova något kreativt, uppleva Pershyttans skönhet och historia, möta nya människor och ta del av något du inte sett eller hört förut, säger Gunilla Josefsson, programansvarig för Bergslagsspelens kulturfest.

NJOV (Nora Järnvägsmuseum och Veteranjärnväg) och Pershyttans byalag är lokala samarbetspartners och tillsammans med Bergslagsspelen åstadkommer man nu kommunens första tillgängliga scen. Den nya scenen byggs i kolhuset invid Pershyttans hytta och blir en ny resurs för både kulturlivet och besöksnäringen.

– Bergslagsspelen har varit drivande att vi nu får Noras första tillgängliga scen i kolhuset i Pershyttan och vi är grymt stolta över det. Det är en fin plats med tradition som nu kommer att intas av både nya moderna kulturyttringar och traditionell underhållning, säger Jenny Eknor, Studiefrämjandet, som är en av Bergslagsspelens projektägare

Kulturfesten pågår i fem dagar mellan 29 juni och 3 juli och ett första program har nu släppts. Programmet bjuder på en stor blandning med såväl moderna kulturyttringar som traditionell underhållning – däribland dans, teater, föreläsningar, visor, allsång och workshops.

Nedan finns programmet. Klicka på bilderna för att få dessa större.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.