Besvikna Ramsbergsbor tände sina pannlampor när beslutet var fattat.

Beslut ikväll: Nu läggs skolorna ned

STORÅ. Med minsta möjliga marginal röstade ikväll Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna i kommunfullmäktige för en nedläggning av byskolorna i Ramsberg och Rockhammar.

-Vi kommer att komma ihåg er när det är dags för nästa val, hördes någon ur den stora publiken ropa när utslaget förkunnades.

Det blev, som väntat, en lång debatt gällande nedläggningen av skolorna i Ramsberg och Rockhammar. Ramsbergsborna slöt upp och kom till sammanträdet med de pannlampor som symboliserar avveckling av landsbygden.

Röstmässigt blev det precis så jämnt som alla förutspådde och nedläggningsivrarna fick 23 röster mot oppositionens 22. Väntat resultat, men många hoppades nog på att någon inom S eller M skulle byta sida eller att partierna skulle ha kommit överens om någon form av kompromiss.

24i kommer att publicera flera artiklar kring skolnedläggningarna.

3 Comments

 1. Ett modigt och ansvarsfullt beslut! Det visar att åtminstone 23 av 45 ledamöter har förmågan att skilja på olika sakfrågor samt att ta ansvarsfullla beslut utifrån ett barn- och helhetsperspektiv. Det ska jag komma ihåg till nästa val.

  Sedan hoppas jag att kommunen nu bjuder till och startar en positiv dialog med alla engagerade människor, i t.ex. Ramsberg, för att diskutera vad som kan göras för landsbygden.

 2. Ett gammalt talesätt; man skall inte kakka i eget bo !

  Men nu tycks det ha skett, att politikerna, ”har skitit i det blå skåpet”.

  Tur att arbetsförmedlingen skall vara kvar i Linde. Rusning efter kommunala tjänstejobb och snabba ”ryggdunkare”. En del sommarstugor på landsbygden blir nog till salu, eftersom inte
  den här gruppen blir särskilt välkommen.
  Hybris har slagit igenom och möjligen har resorna österut till ”vänner” inspirerat.

  Nu blir det en ny busspark, som skall igång, miljövänligt, går väl på el från fläktarna och naturligtvis helt gratis. Tas från vinsten att lägga ned. Sen finns det nog jobb, som ”bussvaktmästare”, en ny erfarenhet för potentater, som aldrig åkt buss förut. Fast dom får nog finna sig i lönenivå med exv äldrevårdare.

  En sak är är säker, att det är en tid till nästa val och då lever folk på landet vidare, har dom gj,ort till och med i Ryssland men dom som åstadkom det här, har skaffat sig försörjningssvårigheter, om vi fortfarande har ”demokrati” då !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.