Besök Linde öppnar arenan och badhuset igen

LINDESBERG. Kommunägda Besök Linde AB var först med att stänga verksamheter med anledning av Corona och nu är samma bolag först med att återigen öppna.

-Besök Linde AB öppnar från och med måndag 30 mars upp verksamheter igen efter rekommendation av Folkhälsomyndigheten, skriver man i ett pressmeddelande.

Efter det att 500-personersgränsen infördes valde Besök Linde AB att stänga Lindesberg Arena, Energikällan och gymmet Actic samt senare Lindesbergs Bio.

Nu har man fått ett annat besked från Folkhälsomyndigheten och väljer därför att öppna Energikällan och Actic på måndag precis som viss träning i Lindesberg Arena.

I pressmeddelandet citerar man Folkhälsomyndigheten.

 ”Idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas för att minska risken för spridning av covid-19. Träning utomhus är att föredra. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.”

– Vi följer de råd och anvisningar Folkhälsomyndigheten ger och anpassar nu vår verksamhet efter dessa samt efter den efterfrågan som finns på tillgänglighet i våra verksamheter. Vi arbetar nu med att ta fram nya städrutiner för att säkerställa att vi har en så säker miljö som möjligt, skriver Besök Linde i pressmeddelandet.

7 Comments

 1. EKONOMI Tommy?
  Sen när började Arenan o badhuset gå med vinst?
  Vad vet du som inte vi vet?
  Snälla berätta.

 2. Så vill man bli smittad gå till gym på badhuset.
  Det mest korkade beslut jag läst på länge inom
  Lindesbergs kommuns verkasamhetsområde.
  Ring ordföranden och kolla om han vet vad de fattar
  beslut om?
  VD:n kanske man borde kolla upp också. Hon har väl inte
  rosat marknaden på länge. Man borde också kolla styrelsens
  sammansättnig. Vad finns det för kompetens där

 3. Besök Linde AB säger sig följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket
  flera gånger har visat sig vara livsfarligt.Nu finns facit från skidsemestrarna i Jämtland Härjedalen där människor tilläts slå klackarna i taket på after ski Åre.
  Det blev en explosion av coronasmittade i områden med redan underbemannad
  sjukvård.Hur kommer de här områdena att klara sig efter anstormning av skidsemestrare i påsk som fortsätter lyda Folkhälsomyndighetens rekommendationer.Nu har pandemin spritts i hela Sverige då ändras reglerna för sammankomster att gå från 500 pers till 50 pers. Bra jobbat att kunna smitta så många innan man tar den här pandemin på allvar i Sverige .Tyvärr har redan många liv gått till spillo i onödan på grund av oansvariga beslut.Där man vägrat lyssna på expertisen och andra länders kunskap.

 4. Då anser krisgruppen i Lindesberg att faran är över nu ?

  Eller börjar det redan att ta slut på besparingarna i plånboken?

 5. Antalet smittade i Sverige ökar kraftigt, vi har enligt Folkhälsomyndigheten klivit in i nästa fas, i den brantare kurvan…då öppnar Belab! Måste vara ett lite för tidigt aprilskämt!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.