Binai Aziz på bänken när hans Bodö var på träningsläger i Lindesberg Arena 2016.

Binai laddar för SM-finalen i handboll

Binai Aziz på bänken när hans Bodö var på träningsläger i Lindesberg Arena 2016.

GÖTEBORG. Klockan 16.30 i eftermiddag finns förre LIF-stjärnan Binai Aziz med på planen i Scandinavium när SM-finalen i handboll mellan IFK Kristianstad och HK Malmö ska avgöras. 24i fick tag på Binai timmarna innan match.

– En SM-final är ju alltid det man jobbar mot, säger Binai från hotellrummet i väntan på matchstart.

Det har gått några år sedan Binai Aziz valde att byta LIF Lindesberg mot Bodö, då nykomling i norska eliteserien.

– Då var det nog många som tvivlade på mitt klubbval, men det blev ju bra och jag fick en helt ny roll i Bodö mot den jag hade i LIF Lindesberg, säger Binai.

Tvivlarna hade fel och Binai Aziz fick uppleva många härliga matcher i Norge, men en och annan tvivlade nog även när Binai valde att skriva på för Malmö.

– Det tror jag också, säger Binai själv. Men jag har kanske lite fingertoppskänsla med det där och både i Norge och i Malmö har jag trott på både laget och mig själv. Och återigen har jag fått en helt ny roll i laget. Vi har fyra fantastiska nior i laget och jag spelar som en klassisk mittnia som ska vara lite hjärnan i spelet.

Binai Aziz är fortfarande en hundraprocentare när det handlar om inställningen till handbollen och om några timmar står han i en SM-final inför storpublik i Scandinavium. Frågan är om han kommer ihåg handbollsfesterna med LIF Lindesberg i Idrottshuset i Örebro?

– Ja, herregud, säger Binai. Jag följer LIF Lindesberg jättenoga och pratar en hel del med spelarna och försöker ge råd och så om jag kan.

Vad säger du om åren med LIF Lindesberg i Elitserien?

– Jag önskar att vi ha tagit oss till semifinal eller final något av åren, det var vi värda. Men vi var lite för gröna och slog alltid underifrån och skulle ha behövt en spelare med rutin från den typen av matcher det alltid är i ett slutspel. Det tror jag hade kunnat förändra mycket för LIF Lindesberg. Det är dessutom bra för en grupp om man kan ha en dynamik, där unga, giriga spelare blandas med rutinerade.

Dagens SM-final då? Vad tror du att det blir för typ av match?

– Jag tror att det kommer att bli en målsnål match. Det är fyra duktiga målvakter och två riktigt bra försvarlag.

Ni är inte favoriter i eftermiddag. Vad talar för Malmö?

– Vi har spelat tre matcher mot Kristianstad under säsongen och vi har vunnit två.

Vågar du tippa resultatet?

– Jag tror det blir 22-21 till Malmö.

24i ber att få önska dig lycka till.

– Tack, jag vet att det är många i Lindesberg som hejar på och det är jag glad för.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.