Bjarne Lind: Centern är ett extremparti

INSÄNDARE/DEBATT. Flitige debattören Bjarne Lind menar att det är Centerpartiet som ligger bakom neddragningarna inom Arbetsförmedlingen. Lind anser att Centerpartiet är ett extremparti. Läs Bjarne Linds debattinlägg här.

Centerpartiet ett extremparti!

Då tänker jag inte först och främst på deras förslag för några år sedan om månggifte eller när dom längre tillbaks i tiden drev rasbiologi.

Månggifte var det framförallt deras ungdomsförbund som drev, det tog lite tid innan partiledningen reagerade. Annie Lööf var först för, men ändrade sig när hon förstod att det inte skulle bli någon populär fråga för partiet att driva. Sedan många år är Centern känt för sitt vackra tal om att hela Sverige skall leva. Men Centern föreslår ofta politiska åtgärder som går stick i stäv med vad landsbygden behöver.

Nu senast I samband med januariavtalet fick Centern, genom sin ekonomiska talesperson Martin Ådahl, med skrivningar om att kraftigt banta arbetsförmedlingen och privatisera ytterligare en stor del av myndigheten.

I linje med detta januariavtal (upprättat mellan (C) (L) och regeringen) fick så arbetsförmedlingens generaldirektör uppdraget att komma med ett antal förslag på hur myndigheten kan förändras i linje med det politikerna önskat/beslutat i avtalet.

Ett av generaldirektörens förslag till åtgärd är att antalet arbetsförmedlingskontor måste minska kraftigt om myndigheten skall klara att spara alla de miljarder som Centern krävt i uppgörelsen.

Han pekar på en minskning från dagens 242 st. AF -kontor till ca 130 st.

På detta reagerar Martin Ådahl som säger att det har aldrig varit hans eller Centerns mening att det inte skall finnas arbetsförmedlingskontor i landets alla kommuner.

Men hallå Centern, när inte 242 st. AF-kontor räcker för att täcka in alla landets kommuner som är 290 st. till antalet, varför har ni då föreslagit så drastiska neddragningar.

Centern är ett parti som äter upp kakan och som sedan tror att den ändå är kvar!

Bjarne Lind

Lindesberg

2 Comments

  1. Centern är inte vad de har varit. Röstade faktiskt på Centern 1976, men det var i ungdomligt oförstånd, jag begrep inte bättre. Historiskt finns det väl inget parti som krånglat som just Centern. De var emot Kärnkraften, de var emot Öresundsbron, de var emot EU, men det är mer som jag inte kommer ihåg just nu.
    Nu går mycket att sköta med datorer, men tycker ändå det är fel, att lägga ner kontor, eftersom det drabbar landsbygden. Jag tänker också på alla ungdomar och invandrare som inte vet hur de ska bära sig åt. OK att minska ner personalen, men effektivisera istället. Att Centern blivit ett extremparti, kan jag hålla med om. Kalla sig för ett borgerligt parti och rösta fram en socialdemokratisk statsminister, då blir jag fundersam. Allt för att utesluta vad 1,1 miljoner väljare tycker. Tycker inte jag är demokrati. Lika knepigt är det att ett parti med dryga 4% ska ha 5 ministerposter, men det var väl en deal för att få med dem. Men vad fick egentligen VP? Vad jag vet är det bara några minnesanteckningar, som vi inte vet något om vad det är. Nu fick ju de mycket att säga till om förra mandatperioden, men någon ministerpost har de kunnat få. Hellre dom än Miljöpartiet som är helt verklighetsfrånvända.

  2. Nu är det inte så enkelt som Bjarne vill få det till.
    Sossarna, MP och V gjorde allt för att få makten och lierade sig med C och L, så kom inte och påstå att det är centerns fel att det blev så här, det är sossarnas fel helt o hållet då dom gick med på precis allt för att Löfven skulle få inneha titeln som statsminister.
    Säljer man sig till vilket pris som helst, så får man också ta konsekvenserna av sitt handlande. Sossar älskar att skylla ifrån sig, allt är alla andras fel. För en sosse är helt utan fel o brister (ja det tror dom). Dags att ta lite ansvar för oredan ni ställer till med istället för att ständigt skuldbelägga andra för era egna brister.

    (Nej jag är varken Liberal eller Centerpartist)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.