Bjarne Lind om Arbetsförmedlingen

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Bjarne Lind har reagerat på en anonym insändare i LindeNytt och ger här sin syn på hur Arbetsförmedlingens kostnader fördelas. Läs Bjarne Linds insändare här.

Hit går Arbetsförmedlingens pengar!

Till den anonyme insändarskribenten som på LindeNytt den 19 mars utvecklade sitt agg mot Arbetsförmedlingen och dess personal.

Hans jämförelse mellan Arbetsförmedlingens och Polisens kostnader för personal är ett häpnadsväckande exempel på desinformation. Arbetsförmedlingen har ca 14 500 anställda till en lönekostnad på 8,5 miljarder.

Polisen har ca 29 000 anställda till en kostnad av ca 21 miljarder.

Han får det till att låta som att Arbetsförmedlingens personal kostar 77 miljarder vilket är hela dess budget.

Självklart skall Arbetsförmedlingens verksamhet och kostnader granskas kritiskt!

Men när direkt felaktig information sprids och man medvetet blandar ”päron och äpplen” då blir det till ytterligare bidrag för de mörka krafter som vill vårt samhälle illa.

Anonyma nättroll dyker upp lite varstans, om de får stå oemotsagda blir deras budskap tillslut ett hot mot hela det civiliserade samhället och vår demokrati.

AF kostnader totalt 77 miljarder kronor fördelas enligt följande:

Löner till AF -anställda, lokaler, m.m. 8,5 miljarder

Externa leverantörer 5,8

A-kassa (ersättning till arbetslösa) 12,2

Etableringsersättning 5,4

Aktivitetsstöd 12,3

Lönesubventioner 20,7

Statliga pensionsavgifter 2,3

Övriga kostnader 4,1

Återlämnat till staten 5,7

Bjarne Lind

Lindesberg

3 Comments

 1. AF vilket skämt! Här finns det garanterat pengar att spara, vet inte om de sk ”jobbcoacherna” finns kvar, och som kostar enorma summor, men vilket j-vla praktfiasko dessa var/är! Min korta resa började hos AF med lite ”info” och allmänt larv, sedan till en ”jobbcoach” som frågade vad jag skulle kunna tänkas jobba med, alltså seriöst, stort skämt! Allt slutade med att jag själv utbildade mig och skaffade jobb, igen, för AF lyckades inte med att hitta ett jobb åt mig de 2 gånger jag förnedrade mig att gå dit, och då är jag inte en enkelspårig person utan jag var öppen för allt. Lägg ner skiten, gör om och gör rätt!

 2. Uppfriskande, att AF kommer ut i rampljuset.

  Eftersom AF inte förmedlar just några jobb, bör cirkusen läggas ned. Frågan blir då, vad skall vi göra med dom ?
  Ett stort antal, sk anställda mister sin fiktiva sysselsättning, som ”arbetsförmedlare”.

  En översyn av ”elefantorganisationerna” behöver göras och är ett politikerjobb,
  men från det hållet är nog ingen hjälp att få.

  Vi får börja så smått i Bergslagen; Arbetsförmedlingen, Socialtjänsten, Försäkringskassan, Samhällsbyggnad Bergslagen. Nora kommun.

  Nya MSB, skulle kunna suga upp en del folk, (myndighet för sysselsättning och beredskap). Lokaler finns ju i Nora, (sk allaktivitetshuset) och arbete finns att
  sköta kommunala sysslor, eftersom Samhällsbyggnads enorma fordonspark inte längre behövs, för rundresor i Bergslagen. Försäkringskassan tar över Socialtjänstens administration.
  Turistorganisationen, flyttar in i AF lokaler och kommer fram i rampljuset.

  Visst behövs det ett rejält städjobb och ett slut på alla ”ryggdunkartjänster och hittepåjobb” !

 3. På ett väldigt enkelt sätt kan vi konstatera att mins 38,4 miljarder går till att finansiera låtsasjobb. ”Jobb/aktiviteter”som i många fall ger heltidsersättning för några timmars närvaro per vecka. Vissa har mer närvaro, andra räknas ”i sysselsättning” med enbart en till två timmar i veckan på en praktikplats eller i någon släktings företag men med heltidsersättning. Det är 38,4 miljarder i bortkastade pengar varje år.

  Sen Kan vi lägga till externa leverantörer 5,8 miljarder, hur många av dom miljarderna går till företagen som ”hanterar” dom som får praktikplatser osv. Ja gratis arbetskraft som företagen får betalt för att hantera ett par timmar i veckan.

  Arbetsförmedlingen förmedlar inga jobb som ger skatteinkomster, dom ”jobben” dom förmedlar är bidragsbetalda hittepåjobb som kostar skattepengar och tär på samhället.

  När det gäller dessa bidragsjobb så är det självklart att man ska hjälpa de som inte klarar av ett riktigt arbete som man kan försörja sig på. Rörelsehindrade eller med diagnoser ska naturligtvis ha hjälp. Men det är så många andra som aldrig kommer att komma i arbete på grund av flertalet olika orsaker som inte skattebetalarna ska betala. Dom ska vi inte hjälpa alls, dom har ett vuxenansvar att ta för sin försörjning. Har man ingen utbildning så utbildar man sig, kan man inte svenska så lär man sig språket. Dessa två saker är något som alla kan göra, det är inte svårt och det är gratis.
  Stäng ner varenda arbetsförmedling, dom kostar bara enorma belopp utan att göra skillnad för samhället. Bygg en ny myndighet som fungerar och som förmedlar arbeten, för vi ha ett skriande behov av många yrkeskategorier.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.