Bjarne Lind om att rösta för miljön

INSÄNDARE/DEBATT. Flitige insändarskribenten Bjarne Lind i Lindesberg menar att flera partier inte bryr sig om miljö- och klimathot. Lind pekar främst mot Sverigedemokraterna, men även M och KD får sin del av kritiken. Läs Bjarne Linds debattinlägg här.

En vecka fylld av argument som talar mot SD inför EU-valet!

Att inga argument biter på Sverigedemokraterna och många av deras anhängare när det gäller flyktingfrågor kopplat till humanism, det har vi alla vetat sedan länge!

Men inte heller den pågående miljöförstöringen är något som engagerar SD och deras väljare, det visar en undersökning som presenterades härom dagen. Rapporten visade att även M och KD:s väljare har lågt engagemang för miljöhotet.

I partiledardebatten inför EU-valet som sändes i SVT härom kvällen påstod Jimmy Åkesson att övriga partiledare uppvisar och sprider en överdriven ängslan för miljön. Ni sprider onödig oro till befolkningen, var hans budskap!

Detta trots all samlad kunskap om att drastiska åtgärder måste till om vi skall rädda planetens fortlevnad. Men Jimmy Åkesson är tondöv för sådana insikter.

Senaste forskarrapporten, som även den kom denna vecka, visar att mer än en miljon arter hotas, det handlar om växt och djurarter som är livsnödvändiga för vår planet!

Alla dessa alarmklockor som allt fler forskare ringer i borde få oss väljare att i kommande EU-val lägga våra röster på partier som står upp för humanism och som förstår att miljöproblemen i världen är på riktigt. 

Miljöhotet är globalt och kan bara lösas av människor gemensamt, men vi har inte mycket tid på oss, högst några årtionden och därför måste krafttag till nu, det är forskarnas budskap till politiker världen över! 

Som väljare i Sverige och Europa gäller det att minska de högerpopulistiska partiernas inflytande i EU-parlamentet. Varje demokratiskt sinnad väljare bör därför gå och rösta på något av de partier som står upp för humanism och som visar insikt om klimathotet. 

Gör din röst hörd i EU-valet, du kan rösta från nu och fram till valdagen den 26 maj!

Bjarne Lind Lindesberg

5 Comments

 1. Jag är ledsen Bjarne men du har fel. Du har uppenarligen inte själv läst rapporten utan du nöjer dig med andrahandsversionen från någon som vill tolka det på sitt sätt efter sin agenda. Jag är oberoende och läser rapporterna själv, för jag har ingen agenda alls förutom att det som är verkligheten. För jag är jäkligt trött på att politiker o andra hetsare tolkar vad dom vill i rapporterna, oftast har dom inte ens läst ett endaste ord i själva raportenutan det är andrahands uppgifter.

  När det gäller att en miljon arter kommer att försvinna som du hävdar så är det inte sant, det handlar om en miljon populationer. För det står så svart på vitt i forskarrapporten som jag läst, varenda sida av. Så kom inte o säg att jag ljuger, det finns inget intresse för mig att ljuga eller fabricera sanningar.

  När du själv läst rapporten kan du återkomma så kan vi diskutera vem som har rätt och vem som har fel. Räcker en vecka för dig att läsa rapporten eller behöver du längre tid på dig?

 2. Svar till den anonymt ”tröttes” andra inlägg i denna debatt!

  Du påstår att inte bara jag som lekman, utan även tiotusentals forskare har fel om att en miljon växt och djurarter är hotade. (Googla så finner du svar)
  Sedan skriver du att det i stället handlar om att en miljon populationer kan vara hotade. Att populationer dör ut det har skett även tidigare i historien och kan betecknas som mer normalt, så långt kan vi vara överens. Men det ”nya” (som forskning visar) och mer allvarliga är att det faktiskt handlar om en miljon växt och djurarter som är hotade.
  Det är således du som medvetet eller omedvetet försöker att blanda bort korten! En population är en grupp, kan vara växter, djur eller människor exempelvis Finländare som det står som förklaring på Wikipedia.
  Lycka till med framtida inläsningar och tolkningar, hoppas de blir mer rätt än ditt senaste påhopp!

  Bjarne Lind
  Lindesberg

 3. Piggt svar till den anonymt ”trötte”!

  Det är bara människors gemensamma arbete och sociala utveckling etcetera som kan skapa förutsättningar för en hållbar utveckling på vår jord, men det räcker inte om vi tillåter miljöförstöringen att fortsätta!

  Nej, jag har aldrig påstått att det är höjda skatter som kommer att rädda varken Sverige eller världen från allt!
  Men rättvisa skatter mellan olika grupper av befolkningen kan göra vårt samhälle bättre, från rika till fattiga, det gäller här och än mer i vår ojämlika omvärld!
  Men nu var det inte skatter jag skrev om, utan forskarnas varningsklockor för miljöhotet kopplat till det stundande EU -valet. Mer om skatter kan vi ta en annan gång!

  Om vi nu levande inte ser, hör och förstår klimathotet, då kanske allt annat inte spelar någon roll om ett ex antal år, det är vad allt fler forskare världen över varnar människor för. Det är således inte jag och andra samhällsintresserade från olika politiska inriktningar som har hittat på klimathotet! Slå på din Tv, läs tidningar, googla på nätet, överallt hittar du information som forskare världen över tagit fram.
  Det är dags att ta deras kunskapsbaserade varningsrop på allvar.
  Ett sätt är att göra sin röst hörd i EU -valet nu på söndag!

  Bjarne Lind
  Lindesberg

 4. Bjarne Lind det vore bra om du visade vilka forskarrapporter som du hänvisar till.
  För många gånger när politiker läser rapporter så har dom ingen aning om vad som står där.

  Oavsett vilken rapport du hänvisar till så kan jag redan nu redovisa ett fel i det du skriver. Det är INTE en miljon arter som hotas att försvinna, det är en miljon populationer som kan försvinna. En populationoch en art är inte samma sak.

  Och att populationer försvinner eller uppstår är inget ovanligt, det är helt naturligt. En population kan uppstå när man anlägger en park, en population kan försvinna när man bygger ett bostadsområde

  Det är såna här sakfel som politiker omger sig med hela tiden, allt för att hetsa mot motståndare man inte gillar. Tyvärr så är det inte sakfel, det är ren inkompetens.
  Och om det är WWF:S rapport om arter, Living Planet Report du hänvisar till så vet jag att du har fel. Där står det inte arter, där står det populationer. Så om någon protesterar mot klimatalarmisterna så är det inte för att man är klimatförnekare, det är för att man är påläst och ingen alarmist som vill skrämma människor som vänstern gärna gör. Att diskutera sakligt ger som sagt inga krigsrubriker eller chans att kasta skit mot de som inte har samma åsikt.

 5. Svenskarnas CO2 avtrck är mindre än en promille av hela världens utsläpp. Så även om vi kommer ner till 0 så är det en fis i rymden som varken gör till eller ifrån.
  Politiker som Bjarne tror att skatter och höjda avgifter kommer att rädda världen från allt. Det gör det inte. För om det vore så, så skulle sverige vara det mest perfekta landet i universum med tanke på att vi snart skattas för luften vi andas. Trots alla de här skatterna så har den svenska välfärden störtdykit ner och mängder med verksamheter fungerar sämre för varje skattehöjning.

  Klimatalarmister har vi haft i 40 år och jorden har ännu inte brakat samman. Jorden har förändrats under all tid. Det var en istid en gång, tropisk värme en annan och varför skulle klimatet vara utan förändring nu? Det är väl snarare en normal förändring som det alltid har varit. Det blir varmare på en del ställen och kallare på andra.

  Klimatalarmister som gapar om extientiella kriser, jordens undergång och diverse andra icke vetenskapliga händelser ska inte tas på allvar. Dom ska man undersöka på faktabaserade sanningar, inte på en mediecirkus där man helgonförklarar en unge som enligt egen utsago är livrädd att dö av sin egen ångest över klimatet.

  Sen är det dags för politiker att börja bete sig som folk istället för att agera skitkastare mot andra. Det är skrämmande vilken retorik vissa politiker använder sig av. Men är inte så intresserad av budskapet, det viktigaste är att få kasta skit mot sina menings motståndare. En vuxen debatt från vänstern vore en önskedröm, men då kan dom inte använda sig av det dom är bäst på nämligen härskarteknik.

  Vi kan alla hjälpa till med saker som sopsortering, köpa miljösmarta saker och bra mat. Men att tro att världen kommer att gå under det är inte realistiskt, det är bara skrämseltaktik.

  Och nej, du har ingen aning om vart jag står politiskt så om du svarar så är det ingen mening med att du försöker sätta en etikett på mig!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.