Bjarne Lind om dyrt fika

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Bjarne Lind tar i ett inlägg upp frågan om de skyhöga priserna på bland annat Arlanda flygplats. En ostmacka och kaffe i pappersmugg för 119 kronor tycker inte Bjarne är okej. Läs insändaren här.

Prisläget skyhögt över vad som är vanligt

Det är inte bara flygskam som drabbar flygresenärerna!

Vill man äta eller ta en fika innan man skall upp i skyn från Arlanda, då möts man av skyhöga café och restaurangpriser.

Vad sägs om en enkel ostmacka och kaffe i pappmugg till det delikata priset 119 kr.

Den som riktigt vill sväva ut kan välja en macka för 198 kr, med kaffe slutar då notan på 238 kr. Är man en hel familj, kan stora delar av reskassan vara som bortblåst redan innan man kommit upp i det blå. Prisläget i butikerna på flygplatsen är även de skyhögt över vad som är vanligt i svenska butiker.

95 procent av de 42 restaurangerna och caféerna på Arlanda kontrolleras ägs av två olika bolag, kanske då inte så konstigt att priserna är som dom är!

Giriga ägare med näst intill fullständigt monopol och oförmögna att känna skam vet att folk ofta måste fika på en flygplats, för något eget fika får man inte medföra, det sätter flygplatsens säkerhetsregler stopp för.

Det statliga bolaget Swedavia, som har huvudansvaret för Arlanda och de flesta av övriga svenska flygplatser, borde kunna göra bättre upphandlingar och släppa in fler utförare för att skapa konkurrens!

Bjarne Lind

Lindesberg

3 Comments

 1. Har du Bjarne inte hörsammat domedagsprofeten Greta ? Om du har råd att flyga har du säkert pengar till fikat. Det du i stället bör fokusera på är hur den usla katastrofala säkerheten på Arlanda fungerar.Då skulle du säkert få fikat i vrångstrupen och göra som profeten och välja en tur med segelbåt där du kan ta med eget fika.

 2. ”Giriga ägare med nästintill monopol…”
  Ja det är väl som när svenska staten beskattar oss dubbelt när vi betalar bensin och el… eller när vi ska handla på systebolaget….monompol med skyhöga priser som följd

  119 kr för en ostsmörgås och kaffe är helt vanliga storstadspriser och inget att hetsa upp sig för. Dyra lokaler, många skatter, personalkostnader……helt enkelt vanlig vänsterpolitk som ger dessa kostnader.
  Fri marknad brukar ju inte vänstern gilla, det har vi väl märkt mer än en gång…
  Så varför gnäller du Bjarne?

 3. Eller så är man smart och går till en Lounge, (SAS, Menzies m.fl.) och betalar 250 – 300 kr. Där kan du i lugn och ro koppla av medan du väntar på din avgång. Där finns buffén med kallskuret samt varma och kalla drycker, även öl och vin. Du har alltid tillgång till tidningar fritt WiFi, TV.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.