Bjarne Lind om etik och moral

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Bjarne Lind har reagerat på hur en liberal riksdagsledamot utnyttjar systemet för egen vinning och hyr en bostadsrätt av sin make i andra hand. Läs Bjarne Linds insändare här.

En liberal är inte alltid kluven!

Ännu en riksdagsledamot som skor sig på skattebetalarnas bekostnad avslöjad!

Riksdagsledamot Emma Carlsson Löfdahl, Liberalerna, hyr olagligt en bostadsrätt i andra hand av sin man. Den faktiska avgiften/hyran för lägenheten är på ca 2 500 kr i månaden, men Emma betalar sin make 13 500 kr i månaden, på så sätt får hon ut maxbeloppet 8 600 kr i månaden som riksdagen betalar för att en riksdagsledamot som bor mer än 5 mil från Stockholm skall ha tillgång till en övernattningslägenhet.

Under kommande mandatperiod på 4 år kommer hennes familj att tjäna 412 000 kr på upplägget. Till media säger Emma Carlsson Löfdahl att hon och maken följt de regler som riksdagen satt upp.

Så resonerar Emma trots att hon vid flera tillfällen från riksdagens talarstol uttalat vad viktigt det är att ta ansvar för skattebetalarnas pengar.

Det brukar sägas att en liberal är en kluven person men Emma verkar inte vara någon kluven liberal – det är raka rör och egenintresse som gäller – men jag tror ändock att hon får svårt att bedriva personlig valkampanj bland de väljare som efterfrågar etik och moral i nästa val!

Bjarne Lind

Lindesberg

2 Comments

 1. MMM

  Undrar, om man inte måste skilja på begreppen etik och moral.

  Politiker blir man eftersom man är ute efter pengarna, i form av fallskärmar, fringisar och arvoden.

  Att visa upp sig med tårdrypande moral och vara etiskt irriterad, är väl snarast
  en marknadsföringsgrej, för att lansera sig själv, som mänsklighetens svar
  på en demokratisk politiker.

  Kanske får vi se tårögda politiker som gråter över en kollegas missade fastighetsaffärer. Så illa det ändå kan gå i lilla demokratiska Sverige !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.