Bjarne Lind om Rådhusparken

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Bjarne Lind ger inte mycket för den nya detaljplan som medger byggande i nuvarande Rådhusparken. Linde menar att en ny detaljplan istället borde ha skyddat parken för byggnation. Läs Bjarne Linds insändare här.

Lindesberg mister en av sina sista grönytor

Nu mister Lindesberg en av sina sista grönytor utmed Kristinavägen sedan kommunfullmäktige antagit en ny detaljplan för området nedanför stadshotellet där det nu skall bli ett stort bostadshus i stället för park.

Hans Lindqvist från Vänsterpartiet agerade för att stoppa planerna, dock utan att vinna gehör. I stället för detta dåliga beslut borde planändringen handlat om att rädda ”parken” för framtida generationer.

Bra med fler bostäder då allt fler vill bo centralt, men varför inte titta på fler och andra alternativ än att ge sig på en av de sista grönytorna!

Mellan broarna, sjön och järnvägen finns en del hus utan kulturhistoriskt värde!

Några ägs av det kommunala fastighetsbolaget andra privat. Gemensamt för många av dessa hus är att de är nedslitna och omoderna samt ofta i få våningsplan. När nu många vill bo centralt så borde kommunen och fastighetsägarna sätta fart på ombyggnad och tillbyggnad bland dessa hus. En del hus borde man riva för att ge plats för nya, det skulle öppna för många fler lägenheter i stadskärnan än vad en borttagen oas ger. Att bygga i en park är en dålig idé, de människor som skall bo och vistas i staden behöver den lunga som en park är!

Bjarne Lind

Lindesberg

1 Comment

  1. Kan bara instämma! Varför offra den oas denna park utgör, när Lindesberg börjat bygga på höjden vid tivoliplatsen, samt högre byggnad där brandstationen låg. Fortsätt bygga på höjden i centrum och låt bli att förstöra parker!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.