Bredd när Lindesbergs Filmstudio vårsatsar

LINDESBERG. Växande Lindesbergs Filmstudios vårprogram bjuder på ett brett utbud av filmer i form av drama, kärlek, spänning, humor och dokumentär. Sju filmer kommer att visas under våren med start torsdagen den 13 januari.

Som en del av Sveriges Förenade Filmstudios (SFF) visar Lindesbergs Filmstudio kvalitetsfilm i föreningsform. Föreningen hade under hösten cirka 260 medlemmar och för medlemsavgiften på 250 kronor får medlemmarna se samtliga sju filmer.

Vårprogrammet är sammanställt utifrån medlemmarnas förslag och styrelsen har försökt få fram ett varierat program. Under våren bjuder dessutom Finskt förvaltningsområde på en åttonde film.

Redan den 18 januari klockan 19 drar vårsäsongen igång. Säsongen börjar med kärleksdramat Återstoden av dagen från 1993 med Anthony Hopkins och Emma Thompson i högform. Filmen är byggd på Nobelpristagaren i litteratur 2017 Kazuo Ishiguros roman med samma namn.  Övriga filmer i programmet är från 2016 och 2017. Filmernas ursprungsländer är Island, USA/Sydafrika, Frankrike, Libanon/Jordanien/Egypten, USA och Sverige.

Lindesbergs Filmstudio välkomnar nya medlemmar till vårens filmvisningar.

Så här beskriver Lindesbergs Filmstudio de sju filmerna:

Film nr 1 – ÅTERSTODEN AV DAGEN

Torsdag 18 januari kl 19.00

Regi: James Ivory   Drama/kärlek   Storbritannien 1993, 2 tim 14 min

Filmen är baserad på Kazuo Ishiguros roman med samma namn.  Kazuo Ishiguro fick Nobelpriset i litteratur 2017. På Darlington Hall i England på 30-talet härskar butlern James över den stora skaran tjänstefolk. Han visar aldrig några känslor. När den nya hushållerskan dyker upp sätts James ur spel.

 

 

Film nr 2 – QUEEN OF KATWE  

Tisdag 30 januari kl 19.00

Regi: Mira Nair   Drama   USA/Sydafrika 2017   2 tim 4 min

Uppväxt i slummens Uganda finner Mutesi en väg från fattigdom till berömmelse genom sin skicklighet i spelet schack. Filmen är baserad på den verkliga historien om Phiona Mutesi och hennes resa för att bli en av Ugandas bästa schackspelare genom tiderna.

Film nr 3 – HEARTSTONE

Torsdag 15 februari kl 19.00

Regi: Gudmundur Arnar Gudmundsson   Drama   Island 2016    2 tim 9 min

En lika vacker som brutal uppväxtskildring från en avlägsen isländsk fiskeby. Tonårspojkarna Thor och Christian har känt varandra hela livet. Under en omvälvande sommar försöker en av dem vinna en flickas hjärta, medan den andra upptäcker nya känslor för sin bästa vän.

Film nr 4 – OUAGA GIRLS

Tisdag 27 februari kl 19.00         Till den här filmen får man ta med en gäst

Dokumentär av Theresa Traore Dahlberg   Sverige 2017

Språk Franska/Mooré    1 tim 23 min

Vi får möta en grupp unga kvinnor som av olika anledningar hamnat på bilmekanikerskolan i Ouagadougou, Burkina Faso. Pricksäkert och poetiskt om flickornas sista skolår. Ger en intressant bild av landets historia och samtid.

Torsdag 15 mars kl 19.00

Extra FINSK FILM – DEN EVIGA VÄGEN / IKITIE   Regi: A J Annila   Drama   Finland 2017    1 tim 43 min

Jussi Ketola sitter i en bil på väg mot Finlands östra gräns, och hans enda tanke är: han kommer inte att återvända hem levande. Året är 1930 och Lapporörelsen skjutsar misstänkta kommunister till gränsen. Med nöd och näppe lyckas Jussi fly till Sovjet där han får en ny identitet. Baseras på Antti Tuuris historiska roman med samma namn.

Film nr 5 – SÅ LÄNGE HJÄRTAT KAN SLÅ  

Tisdag 27 mars kl 19.00

Regi: Katell Quillevere   Drama   Frankrike 2016    1 tim 44 min

En ung man i koma efter en bilolycka. En medelålders kvinna med hjärtfel. Det är den allmänmänskliga utgångspunkten för en film där en svår kirurgisk transplantation skildras på ett stillsamt, nästan dokumentärt vis.

Film nr 6 – DEN SYRISKA FÖRLOVNINGSRINGEN

Tisdag 10 april kl 19.00

Regi: Sophie Boutros  Drama/kärlek   Libanon/Jordanien/Egypten 2016       1 tim 32 min

Therese är hustru till  borgmästaren i en liten by i Libanon. Hon har höga förväntningar inför ett stundande besök från dotterns blivande man och hans familj.

Film nr 7 – HUMAN FLOW

Torsdag 26 april kl 19.00

Dokumentär   USA 2017   2 tim 2 min

Den världsberömde, politiske konstnären Ai Weiwei har under ett års tid rest runt i 23 länder för att möta människor på flykt. Resultatet är en unik, konstnärlig inblick i vardagen för miljontals människor som flyr krig, förtryck och klimatkatastrofer.

Posted by on 10 januari, 2018. Filed under LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.