Centern i Nora: Köp svenskt kött

INSÄNDARE/DEBATT. I en kort insändare vill Centerpartiet i Nora att kommunen omedelbart stöttar svenska bönder genom att in enbart svenskt kött. Läs insändaren här.

Köp svenskt kött!

I Luleå, Sundsvall, Norrtälje och flera andra kommuner har man beslutat att enbart köpa svenskt kött till kommunens matserveringar. Ronneby kommun köper in hela årets förbrukning av nötkött för att frysa in det. Detta för att stödja svenska bönder som tvingats slakta sina djur på grund av torkan. Nora kommun borde omedelbart göra detsamma. Vi behöver inte vänta till nästa fullmäktigesammanträde den 26 september.  Kommunstyrelsens arbetsutskott kan samlas redan nu och ta detta beslut. Kan man i andra kommuner så kan vi i Nora.

Centerpartiet i Nora

Susanne Forsberg

2 Comments

 1. Om jag ödmjukt får fortsätta på Slaktarns resonemang.

  Allting har blivit sämre i köttbranschen, på grund av stordrift och socialistiska tankar.

  När vi var nygifta, på 50 talet, fanns det ”charketerier” (konstigt ord) Där kunde man beställa sin välhängda oxfile till rimligt pris.

  Nu i torktider, förutsätter politikerna, att bönderna skall leverera sitt kött till industrin och butikerna, eftersom bönderna tvingas till nödslakt.

  MSB skulle ha en del att lära. Varför leverera till ”skitpris”, när det går att köpa nya frysar och ha mat långt framöver ? (Elgigantens försäljning av frysar har gått upp med en ca 70%)

  socialisterna i Nora, får nog hitta på något nytt lockbete, för att få bönderna att leverera till ”city”. annars blir det att handla fulkött från ex Polen.

 2. Svenskt kött är alldeles utmärkt tills det kommer till de stora slakterierna. Där klassas köttet, och köttet från de bästa besättningarna går till restaurangerna som ställer hårda krav på kvalitet. De sämre köttet hamnar i affärerna där alla styckningsdelar håller ungefär samma dåliga standard. Problemet består i att slakterierna inte låter köttet hänga tillräckligt lång tid. Det gäller att så snabbt som möjligt få ut köttet till affären och då blir allt kött hårt och segt. Jämförelsen kan du själv göra genom att köpa sydamerikanskt naturbeteskött som alltid håller bra kvalitet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.