Centern säg nej i simhallsärendet

HÄLLEFORS. Centerpartiet i Hällefors säger fortsatt nej till en simhall i Hällefors. Vid kommunstyrelsens sammanträde under tisdagen sade majoriteten ja till en fortsatt utredning av en nybyggd simhall i Hällefors – till en kostnad av 1,8 miljoner, men Centern fortsatte i samma spår som tidigare.

-Den höga kostnaden, innan någon spade är satt i marken, är direkt oansvarig, sade Centerns Lars-Göran Zetterlund.

Det ”oheliga” bygget av en simhall i Hällefors går vidare. Majoriteten går vidare och oppositionen strider för kostnaderna. Bygget av en simhall kommer att kosta närmare 80 miljoner och driftkostnaden beräknas till runt 7 miljoner per år.

-Att den höga konsultkostnaden skulle minska anbudssumman är något som är helt taget ur luften, säger Lars-Göran Zetterlund. En utredning är tidigare gjord och räcker med vissa kompletteringar som underlag.

-Det här är inget annat än en felprioritering, säger Zetterlund.

-Kommunen gör idag tuffa besparingar i både skola och omsorg. Vi vill istället satsa välfärdsmedel direkt mot elever och lärare, vård- och omsorgstagare och personalen, säger Tobias Nygren (C). Vi är för simundervisning och har konkreta förslag hur den kan göras så att det passar vår plånbok. Socialistiska skrytbyggen får majoriteten bekosta med andra medel än våra skattepengar.

1 Comment

 1. Kanske är det läge för en ”Ramsbergare” !

  Däruppe gick det ju att skicka iväg dom ungar som behövde skolgång, med buss
  till Lindesberg.

  I Hällefors kan man hysta iväg dom som behöver bada med buss till Nora.
  Länstrafiken går i cirklar över inkomsterna och Nora kommun gnuggar händerna
  över nya badbiljetter

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.