Centern slåss för bättre tidtabeller

BERGSLAGEN. Landsbygden har alltid varit Centerns hjärta och när Länstrafiken nyligen gjorde förändringar i tidtabellerna med försämringar för invånare på landsbygden som följd, reagerade man kraftigt. Idag kampanjar man därför på Mullhyttemarken och bland annat finns Hällefors ledande centerpartist Lars-Göran Zetterlund på plats.

– Jag är övertygad om att det behövs att man utvärderar konsekvenserna av de senaste förändringarna av busstrafiken, att man genom en del justeringar av tidtabellerna skulle kunna göra en bättre anpassning till pendlarnas restider, säger Lars-Göran Zetterlund, ledamot i regionens samhällsbyggnadsnämnd. Detta måste gå att göra utan att äventyra Länstrafikens ekonomi.

– Vidare anser jag att man borde se om inte mindre bussar, typ de som används i färdtjänsten, också skulle kunna användas som matarbussar in till Länstrafikens stomlinjer, säger Lars Göran Zetterlund.

Landsbygd och bussar har alltid engagerat Centern och Lars-Göran Zetterlund har med en dåres envishet debatterat dessa frågor såväl lokalt som i regionen.

– Högst politisk ansvarig i regionens samhällsbyggnadsnämnd för de försämringar som nu drabbat landsbygden är nämndens ordförande Mats Gunnarsson (MP). Samtidigt noterar jag att Miljöpartiet gått ut med valbudskapet att partiet vill ge dem som bor på landet bättre kollektivtrafik. Antingen talar Gunnarsson med kluven tunga eller så inser han vi måste göra en översyn av de förändrade busstiderna, säger Lars Göran Zetterlund.

Men även vägnätet har länge engagerat Zetterlund.

– Ja, vårt mål är att utrota grusvägarna i länsvägsnätet, säger Zetterlund.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.