Centern uppvaktade Sabine Engström | 24i

Centern uppvaktade Sabine Engström

NORA. För ett par veckor sedan åkte Sabine Engström, 80, från Nora till Göteborg för delta i motdemonstrationerna mot den stora nazistmarschen. I fredags valde Centerpartiet i Nora att uppvakta Sabine med tårta.

Den får du för att vi vill tacka för ditt mod och för att du är så rakryggad. Du är anständigheten personifierad, säger Helena Vilhelmsson, gruppledare för Centerpartiet i Nora.

Sabine Engströms civilkurage kan ingen ifrågasätta, och Centern i Nora valde alltså att överraska Sabine med en tårta på fredagskvällen. Sabine berättade för centerpartisterna om sin resa till Göteborg och att hon bar en skylt med texten ”NMR=Noratant mot rasim”.

– Du visar hela tiden prov på medmänsklighet, Amnesty, flyktingboende i Nyhyttan eller något annat. Vi behöver fler som du, säger Susanne Forsberg, ledamot i kommunens individnämnd för centerpartiet.

Sabine själv vill dock gå ett steg längre.

– Vi får se hur det går med mitt senaste projekt, säger Sabine. Jag skulle vilja prata mer med nazisterna, för att försöka förstå hur de faktiskt tänker. Helst vid mitt köksbord, över en kopp kaffe.

Posted by on 9 oktober, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.