Centerpartiet oroar sig för det nya styret

Lars-Göran Zetterlund (C).

HÄLLEFORS. Centerpartiet är först ute med att uttrycka oro för den nya majoritet i kommunen som bildades under måndagskvällen.

Centerpartisterna Lars-Göran Zetterlund och Tobias Nygren skriver i ett pressmeddelande att det förtroende som byggt upp i näringslivet i Hällefors kommun riskerar att undergrävas när ett parti som Vänsterpartiet kommer att ingå i styrandet av kommunen. Centerpartisterna skriver att Vänsterpartiet har en negativ syn på företagande och att Hällefors position på näringslivsrankingen nu riskeras.

– En majoritet av kommunerna i Sverige väljer ett bredare ideologiskt alternativ för att skapa trygghet och framtidstro, där kreativ förmåga primernas framför byråkratisk vänsterideologi. Att nu Socialdemokraterna väljer att stärka det socialistiska vänsterstyret i Hällefors kan enbart ses som negativt, skriver Zetterlund och Nygren.

Nu blir det en nygammal oppositionspolitik som kommer att råda i Hällefors och Lars-Göran Zetterlund och Tobias Nygren vet vad som väntar.

– Centerpartiet kommer i opposition att göra allt för att påverka politiken i Hällefors för en attraktiv kommun där företag vill satsa framåt och kommunens medarbetare känner arbetsglädje. Vi står för en ansvarsfull ekonomisk politik som klarar en framtida lågkonjunktur.

4 Comments

 1. Det blir otroligt patetiskt, då samma centerparti i Hällefors samarbetade med samma vänsterparti under namnet koalition 2014. Var i ligger skillnaden nu med hur det var för 5 år sedan herr Zetterberg?

 2. Komunistskräcken fungerar inte längre det borde centern veta numer.

  Sedan är det som så att Christina Johansson (m) går i opposition iom att hon då kommer bli betald som oppositionsråd. Som ”kommunalråd” får hon inte längre vara då Hällefors kommun i framtiden bara ska ha ett kommunalråd istället för två.

 3. Verkar, som det blir styrsel i Hällefors.

  MSB borde vara nöjda, när öststatsmodellen kommer till makten. Babuskornas framtid är ljus och tillgången på livsmedel säkrad.

  Industrin får väl finna sig i rök och damm.

  I Nora läcker inte något ut om framtiden från kommunhuset, som egentligen skulle döpas om till
  ”hemlighuset”.

 4. Med Vänsterpartiet i det nya styret oroar sig Centern i Hällefors för att förtroendet som byggts upp mellan kommunen och näringslivet kommer att försämras!
  Vad herrarna Zetterlund och Nygren hittat sin grund till oron är svårt att veta då de inte nämner något konkret.
  I Riksdagen driver Vänstern ett antal frågor som är särskilt viktiga för små och medelstora företag!
  Exempelvis att även företagare skall omfattas av sjuklönesystemmet.
  Att företag med upp till 10 anställda helt ska slippa betala 14 dagars sjuklön.
  För att öka exporten från mindre företag måste staten bli mer behjälpliga.
  Vänstern vill även stärka de lokala sparbankernas möjlighet att konkurrera med storbankerna så att de bättre kan bidra till utvecklingen av det lokala näringslivet.

  Ambitiösa och seriöst arbetande företagare har inget att förlora på Vänsterns politik!

  Bjarne Lind
  Lindesberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.