Centerpartister från vänster. Mathz Eriksson, vice ordförande, Maria-Pia Karlsson ledamot, Magnus Storm, kassör samt Jonas Kleber, ordförande.

Centerpartister rosar Coronahantering

LINDESBERG. Centerpartiet i Lindesberg skickade på torsdagen ut ett pressmeddelande där man uttrycker sitt förtroende för den hantering av Coronapandemin som görs av Lindesbergs kommun.

-Vi vill även tacka alla som arbetar inom kommunens verksamheter för deras dagliga insatser, så att de som är i behov av kommunens tjänster i så stor utsträckning som möjligt ska få dessa utan några problem, skriver Centerns styrelse i pressmeddelandet.

Centern vill sannolikt stötta och uppmuntra ledande tjänstemän och alla som arbetar i kommunens verksamheter.

-Vi vet att kommunledningen under kommunchefen i ett tidigt skede gått upp i stabsläge och påbörjat ett krisledningsarbete. Detta gör att förvaltningschefer i sin tur även ned i respektive förvaltningar fått ett stöd i sitt arbete vilket resulterar i att kommunens invånare kan känna en trygghet i dess kontakt med den personal som de handgripligen möter inom hemtjänst, omvårdnad och i övriga funktioner, skriver centerpartisterna.

-Det är även en svår tid för våra företagare varför vi alla bör tänka på att gynna det lokala näringslivet så att vi får behålla dem och att så många som möjligt får behålla sina jobb, det tjänar vi alla på, avslutar man.

8 Comments

 1. Verkar som det bara är Centerpartiet som fått info av krishanteraren ?

 2. Till den brunrostiga SPIKEN utan namn. (Gnällspiken)
  När coronasmittan sprider skräck i Sverige går statstelevisionens Kristoffer Viita ut och jublar över utvecklingen.
  10/3-2020 skrev Viita på Twitter bland annat ”tänk på alla lägenheter och arbeten som kommer bli lediga när gamlingarna dör”Det är Guds gåva”coronavirusets framfart till millenials och Gen Zs.
  Viita är även engagerad med frilandsuppdrag åt TT,DN,ETC,Aftonbladet kultur.

  Det Kommunala pesionärsrådet hade i uppgift att ta fram underlag och behov av äldreboende i kommunen.Det har nu gått flera år sedan den var klar.Senast 2019 skulle spaden i marken.Men med facit i backspegeln var det ju bara valfläsk 2018 som vanligt när Sossarna fiskar röster.
  Sossarna har hela tiden valt att flytta fram byggandet av äldreboenden.Blir det samma vallöfte 2022 ?Eller var det den här pandemin Sossarna väntat på ?
  Om hemmet där man bor ligger i Lindesbergs kommun räknar nog de flesta på att få upplysningar om vad som händer i Lindesbergs kommun och bostadsorten.
  I Bergs kommun betalar kommunen taxi som utkörare av handelsvaror till 70 år
  och äldre .Hur tänker Lindesbergs kommun om det ?

 3. Gnällspiken ! Törs man inte som jag sätta ut sitt namn av feghet så ska man nog inte skriva !
  Om man tittar på TV så är landet i Corona kris och då måste det beröra krisgruppen i kommunen , Men den sitter handfallen som vanligt i den här kommunen !

 4. Nu blandar och ger du hej vilt.
  Vad har lediga lägenheter med att äldre sitter ensamma och är oroliga att göra?
  Information om coronaläget ligger INTE på kommunens krisledningsledarens uppgifter. Det sköter en annan profession.
  Och vad har hem och kommun med varandra att göra mer än att hemmet ligger i en kommun?

 5. Pomperipossa !

  Information är en åtgärd för att säkerställa att det inte skapas oro och onödiga spekulationer !
  Att ge info till kommunens innevånare om läget i deras närhet tycker jag är en rättighet som alla bör få !
  I händelse av krisläge som ändå coronan är borde krisgruppens ansvarige ge sig tillkänna, och utföra det arbete han är tillsatt att göra, för att lugna allmänheten som är hans arbetsgivare !
  En anställd vid SVT har uttalat sig att coronan gör att det blir fler lägenheter lediga .
  Många äldre sitter och är VÄLDIGT OROLIGA och skull behöva få info om sin hem kommun och vad som väntas ?

 6. Du den riktiga Pomperipossa, om det nu är så inom den hemtjänstgrupp du jobbar tycker jag du ska föregå med gott exempel samt lyfta det med din chef att det finns de som inte följer de råd och riktlinjer som finns. Om vi alla hjälps åt och tänker lite så kommer vi kanske att klara den här pandemin.

  Tommy afs Söderqvist, är det ett relevant inlägg i dessa tider? Är det precis just nu man ska prioritera att bygga, tror du verkligen ett boende står klart innan den riktiga peeken når Linde och har kommunen då personal att bemanna ett nytt boende?
  Jag anar din underliggande mening i det, men det tyder ju på att du i så fall har ett organ som är i förhållande med en valnöt, så jag hoppas jag anar fel.

  Om vi lyssnar mer på de som kan något och slutar lyssna på självutnämnda experter kanske det här går bra.

  Jag personligen har ingen aning om vad krisgruppens uppgift inom kommunen är men jag tror den primära uppgiften är att planera och tillse att kommunens verksamheter ska fungera utifrån värsta tänkbara scenario.

 7. Verkar som krisgruppen passar på att minska köerna till särskilt boende , eftersom det inte byggs något trots löften !

 8. Nej, vi känner absolut ingen trygghet! Hemtjänsten anländer, spritar händerna i bilen vidrör sedan diverse handtag och dörrar för att slutligen (utan att tvätta händerna eller använda skyddshandskar) luta sig över en gammal människa! Utför sedan arbetet, utan någon som helst skyddsutrustning och avslutar med att tvätta händerna i vasken och torka sig på brukarens diskhandduk! Krisberedskapen är med all sannolikhet god innanför kommunhusets väggar men för guds skull: Kontrollera verkligheten!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.